Слънцето повишава нивата на серотонин и от там настроението ни,

...
Слънцето повишава нивата на серотонин и от там настроението ни,
Коментари Харесай

Маг. фарм. Дилчовска: Слънцето повишава настроението ни, но е и източник на вредна за кожата енергия

Слънцето покачва равнищата на серотонин и от там настроението ни, само че е и източник на сила, която за злощастие е нездравословна за кожата. Това сподели в изявление за предаването " Нюзрум “ по Радио " Фокус “ маг. фарм. Виолина Дилчовска, експерт по грижа за кожата.

" Достигайки до повърхността ѝ силата от слънчевите лъчи образува свободни радикали, а това води до оксидативен стрес. Оксидативният стрес поражда когато има дисбаланс сред интензивността на свободните радикали и антиоксидантната интензивност. Когато има съществуване на повече свободни радикали, те могат да увредят мастната тъкан, ДНК, протеините в тялото, които съставляват огромна част от състава на организма. А кожата е най-големият орган в човешкия организъм “, изясни тя.

Маг. фарм. Дилчовска бе безапелационна, че най-правилният способ за защита на кожата от слънчевите лъчи е нанасянето на слънцезащитен артикул.

" Много пациенти в практиката ми са споделяли, че те не изгарят и нямат потребност от защита. Това не е по този начин, да при по-тъмните фототипове рядко се следи слънчево изгаряне, само че това не изключва нуждата от защита. Вредата от слънчевите лъчи не е единствено времена демонстрация на зачервяване, парене и дискомфорт. Системното излагане без защита може да докара даже до рак на кожата “, предизвести експертът по грижа за кожата.

" Правилно е да нанесем авансово продукта, с цел да дадем задоволително време на кожата да го адсорбира преди да я изложим на директна слънчева светлина. Бих споделила, че количеството е разковничето. За да протектираме кожата си с фактора, обозначен на опаковката, би трябвало да нанасяме 2 гр. на пространствен сантиметър кожа. Естествено, няма по какъв начин да извадим везна от плажната чанта и да мерим с акуратност. Не е и нужно. Има налични и потребни количествени схеми в онлайн пространството. Например, за лицето ни е належащо да нанесем две линии от продукта по продължение на показалеца и междинния пръст на ръката си. Така ще предпазим лицето с действително обозначения фактор. В противоположен случай в случай че нанесем количество колкото едно грахово зърно, факторът от 30ти на опаковката ще се трансформира в 10ти на лицето ни “, посъветва маг. фарм. Дилчовска и добави:

" Колкото по-светла е кожата, толкоз по-висок фактор е нужен за безвредното ѝ излагане на слънце. Но цветът или по този начин нареченият фототип на кожата не е единственият фактор при избора. Трябва да познаваме потребностите на личната си кожа – дали е сензитивна или реактивна. Ако сте с по-тъмен цвят на кожата, само че забелязвате, че се зачервява елементарно при досег или постоянно ви се случва да пробвате нов козметичен артикул и това да докара до парене и ощипване вярното решение е да се доверите на артикул с по-висок фактор а точно 50+ “.

Що се отнася до дамите, които се тормозят да отидат без грим на плажа, експертът разясни: " Гримът на плажа не пази кожата от слънчевите лъчи. В доста случаи ѝ вреди защото продуктите за грим сами по себе си са с по-тежки и плътни текстури. Дермокозметичната промишленост в последните години предлага на потребителите оцветени текстури на слънцезащитни артикули с адаптиращи се към нюанса на кожата цветове. Също по този начин и със междинна до висока покривност. Тези артикули преди всичко протектират кожата ни от нездравословните слънчеви лъчи, само че и в същото време изравняват тена и прикриват някои дефекти. По този метод дамите могат решително и безвредно да се излагат на слънце “.

Маг. фарм. Дилчовска предизвести, че детската кожа е по-уязвима.

" При бебета под една годишна възраст е наложително да се доверим на артикул с минерални филтри. Основните съставни елементи са минерални и химични филтри. Минералните са тези, които отразяват по физичен път слънчевите лъчи и не разрешават проникването им в кожата. Химичните от своя страна разпръскват по химичен път навлезлите в кожата слънчеви лъчи. Обикновено слънцезащитния артикул е композиция от минерални и химични филтри. За най-малките има артикули с 100% минерални филтри особено за които е плътната бяла диря, която остава върха кожата след нанасяне. За деца над 1 годинка може да се насочим и към смесен артикул, чийто позитив е по-леката и лесна за нанасяне текстура “, добави тя.

За още козметични препоръки:  https://www.instagram.com/vilhelmina.skincare/

Веселка Иванова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР