Слънчево и топло по морето, дъжд в София и Западна

...
Слънчево и топло по морето, дъжд в София и Западна
Коментари Харесай

Слънце на морето, дъжд в София

Слънчево и топло по морето, дъжд в София и Западна България. Такова време ни чака през днешния ден.

В западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в часовете след обяд и до среднощ ще има региони с превалявания, съпроводени тук-там и от гръмотевици.

В Източна България пък ще остане най-вече слънчево. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Ще бъде горещо с температури от 31° до 35°, в София и в Северозападна България – към 28°. По Черноморието ще се задържи най-вече слънчево, само че прохладно, с сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури на морския бряг ще бъдат 27°-28°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала, заяви Българска национална телевизия.

Облачно, след обяд с валежи и гръмотевици, ще бъде в планините от Западна и Централна България. Над източните масиви ще е най-вече слънчево. Максималните температури в курортите ще са от 19° на Алеко до 28° в Банско, по върховете - 12°-13°. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток, по най-високите елементи на Рила и Пирин - от запад.

И в неделя в източните региони ще остане най-вече слънчево и горещо. В западната половина от страната се чакат превалявания, съпроводени от гръмотевици и едва захлаждане. През новата седмица ще бъде най-вече слънчево с дребна възможност за валежи. Температурите ще се покачват и упованията са за рисково горещо време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР