"Слънчев бряг" се озова на първо място в световна класация

...
"Слънчев бряг" се озова на първо място в световна класация
Коментари Харесай

Слънчев бряг оглави световна класация за евтина почивка

"Слънчев бряг " се озова преди всичко в международна ранглиста за туристически дестинации, които съчетават ниски цени с положително качество. Става дума за постоянното изследване "Барометър за ваканционни разноски ", изготвяно от "Post Office Travel Money ". Преки съперници на "Слънчев бряг " по евтиния са средиземноморските курорти Алгарве и Коста дел Сол, отбелязва в. „ Сега “.

Новият "барометър " за 2018 година съпоставя 42 курорта и градове от всички континенти по цени на нормалните за всяка почивка артикули - от храна и питиета до плажно масло и препарати срещу инсекти. В ранглистата влизат известни места като Корфу, Мармарис, Соренто, Канкун, Бали, Коста дел Сол, Рио де Жанейро и така нататък

Проучването демонстрира,че за еднакъв "пакет " туристите ще платят единствено 38 паунда в нашия морски курорт, а във френската Ница ще се "изръсят " с рекордните 106 паунда. Пакетната цена включва бутилка вода, чаша кафе, локална бира, кока-кола, чаша вино, тубичка слънцезащитен крем, препарат срещу инсекти, обяд за двама в ресторант без питиетата и вечеря с три блюда и бутилка вино.

"В Слънчев бряг ", прочут с алкохолния си туризъм, предстоящо цените на алкохола са най-ниски. Бутилка бира да вземем за пример излиза приблизително 0.73 паунда, до момента в който в Ница е над 4 паунда. Чаша кафе също е 0.73 паунда на "Съни ", само че тук португалският Алгарве е №1 с цена 0.64. Виното ни е рекордно на ниска цена, както и минералната вода и ресторантските ястия.

За бутилка качествено вино в заведение в "Слънчев бряг " е посочена цена 29 английски лири, до момента в който в Соренто и Ница туристите биха платили 2-2.5 пъти повече. Тубичка слънцезащитен крем у нас е единствено 2.50, а в Пафос, Корфу и Соренто коства 7-9 паунда.

Нашият курорт и предни години се е класирал в първата тройка в същото проучване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР