"Слънчев бряг" АД отчита финансова загуба от 993 000 лева

...
"Слънчев бряг" АД отчита финансова загуба от 993 000 лева
Коментари Харесай

”Слънчев бряг” с близо 1 млн. загуба за 2016 година

"Слънчев бряг " АД регистрира финансова загуба от 993 000 лв. за 2016 година поради доста висок размер на разноските за обезценка на наличните активи.

Компанията за предходната година е отчела доходи от предоставени услуги от 1,224 млн. лв., до момента в който за 2015 година те са били 1,177 млн. лв., което е растеж с 47 000 лв..

Акционерното сдружение през 2016 година е осъществило позитивен финансов резултат преди отчитане на разноските за обезценка в размер на 301 000 лв..

Само преди дни "Слънчев бряг " АД разгласи, че записва съществено повишение на приходите си в първото шестмесечие на тази година. Дружеството регистрира доходи от активността си в размер на 1 476 000 лв., което е с 231 000 лв. нарастване по отношение на миналата 2016 година.

Широко дискутираните така наречен "бар кролове ", които туроператори организират на територията на комплекса, бележат спад. През тази година приходите на сдружението от такава активност възлизат на 6350 лв. или почти 120 брой турове, като за съпоставяне през 2011 година от началото на регистрирането им са били провеждани 750 действителен брой турове.

Чрез контрола, реализиран от "Слънчев бряг " АД, провеждането им към този момент е със затихващи функционалности, означи Николина Ангелкова.

В Народното събрание министър Ангелкова осведоми, че са били платени 300 000 лв. без Данък добавена стойност за командировани служители на реда, които са се грижили за сигурността в курорта през предходната година.

Дружеството, което е 75 % благосъстоятелност на страната, е ангажирано с поддръжка на инфраструктура - улици, осветяване, маркировки, зелени площи, подсигуряване на сигурността на курорта, видео наблюдаване и така нататък, което все още се прави със лични средства на "Слънчев бряг " АД.

Наблюдаващият туризма вицепремиер Валери Симеонов разгласи предходната седмица, че държавното акционерно сдружение "Слънчев бряг " би трябвало да бъде ликвидирано.

В отговор Николина Ангелкова уточни, че се работи по завършването на правния и финансов разбор за това дали активите на сдружение да се трансферират на общината, дали акциите да й се трансферират, би трябвало да бъде изработен и разбор на това какъв брой страната би трябвало да заплати на миноритарните акционери, тъй като сдружението е със смесено присъединяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР