Слама и вълна запалиха на главния път София-Варна земеделски производители

...
Слама и вълна запалиха на главния път София-Варна земеделски производители
Коментари Харесай

Слама и вълна палят на пътя земеделци от Търновско

Слама и вълна възпламениха на основния път София-Варна аграрни производители от Великотърновска област, съобщи сътрудник на  " Фокус ".  Наред с това те изсипаха и зърно на шосето, изляха бидон с прясно мляко и изхвърлиха български колбаси и кренвирши. Актът им е в символ на митинг против безхаберието, което съгласно тях Земеделското министерство демонстрира към бранша. 

Изгарянето на купа с артикули, създадени в района, е знак на унищожаването на българското земеделие.

Всичко това се случва под звуците на български национални и възрожденски песни, изпълнявани от оркестър онлайн. 

" Това дългогодишно неглежиране на бранша би трябвало неотложно да бъде прекъснато! Евтиното украинско зърно, чиято цена е по-ниска, тъй като при тях няма рестрикции за препарати, убива българския производител. Трябва държавното управление да пази ползите на родните земеделци, а не непознатите ", безапелационен е Симеон Караколев, НОКА.

Десетки трактори, комбайни и други аграрни машини блокираха за близо два часа основния път София-Варна. Колони от коли няма, защото полицията е провела обходни направления и пренасочва трафика. 

Земеделците са безапелационни, че дейностите им ще продължат и в идващите дни, в случай че настояванията им не бъдат задоволени. До десетина дни, в случай че няма смяна в законодателството и дотациите не бъдат изплатени, ще има и народен митинг, който ще блокира столицата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР