Сладкото е една малка част от зимнината, която баба и

...
Сладкото е една малка част от зимнината, която баба и
Коментари Харесай

Как се прави сладко - ръководство за начинаещи

Сладкото е една дребна част от зимнината, която баба и мама поставят всяка година. То ни връща към приятните мемоари, точно поради това че то се подготвя от епохи.

Сладкото по своята същина се подготвя главно от плодове и захар. Сред плодовете са череши, малини, боровинки, ягоди, шипки, бели череши, горски плодове и голям брой други типове плодове, които можете да намерите в двора си.

Идеално е за закуска, намазано върху филийка или палачинка. Подходящо е и за посетители, когато те дойдат ненадейно за по кафе или чай, а вие няма какво сладичко да им предложите.

Ароматното сладко е едно от нещата, които всяка стопанка може и би трябвало да приготвя, преди всичко, тъй като е вкусно, тъй като е домашно, а и не сме задоволително сигурни по какъв начин и с какво се вършат купешките сладка.

В актуалната публикация ще разгледаме по какъв начин се подготвя сладко, в тази ситуация сладко от ягоди. Имайте поради, че вместо ягоди може да изберете който и да е различен плод, без рецептата да претърпи особени промени.

Необходими артикули:

1. Ягоди - 2 кг

2. Захар - 1 кг (по ваш избор може да е кристална или желираща)

3. Ванилия - 2 бр.

4. Лимонена киселина - 1 ч.л.

Начин а подготвяне:

 Как се прави сладко - управление за начинаещи Снимка: Янка Димова Димитрова

1. Измийте ягодите добре и отстранете върха им. За да можете да отстраните всичко и да оставите ягодите цели, можете да употребявате сламка. Поставете сламката в долния завършек на ягодата, като се стараете да е в центъра, и избутайте нагоре. Така отстранявате всичко излишно. Ягодите би трябвало да са добре узрели, а не зелени или узрели, само че на половина. Друго значимо нещо е да са по-едри, в случай че желаете да останат по-големи части в сладкото.

2. В огромна тенджера изсипете захарта и прибавете половин чаена чаша вода и ванилиите. Поставете на котлона.

3. След като сиропът заври, прибавете към него почистените ягоди. Пяната, която ще се образува при варенето, би трябвало да се отстранява.

4. Сладкото от ягоди би трябвало да е готово след към час, само че го варете, до момента в който не получите мечтаната плътност. Това значи, че можете да го дръпнете от котлона по-рано или по-късно. След като се е сгъстило до мечтана от вас консистенция, прибавете към него и лимонената киселина и го оставете още на котлона. Нека ври най-малко още 4-5 минути.

5. Горещото сладко се разпределя в бурканчета, които сте си приготвили авансово. След като го разсипете в бурканчетата, ги затворете добре и ги оставете с капачките надолу, до момента в който не изстинат.

Ако желаете да извършите сладко от различен тип, просто можете да промените плода, без да променяте останалите съставки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР