Сладки банички с картофи, фурми и бадеми - тази комбинация

...
Сладки банички с картофи, фурми и бадеми - тази комбинация
Коментари Харесай

Сладки банички с картофи, фурми и бадеми

Сладки банички с картофи, фурми и бадеми - тази композиция може да ви се коства странна, само че е страхотна концепция за закуска, която ще ви държи сити за много дълго време

Необходими Продукти

● картофи - 4 бр. приблизително дребни
● фурми - 3 - 5 бр. пресни
● бадеми - 1 шепа сурови
● кафява захар - 1/2 ч.ч. кристална
● ванилия - 1 - 2 пакетчета (на прах)
● шарлан - за намазване (нерафинирано слънчогледово масло)
● кори за баница - 3 бр. фини
● жълтъци - 1 бр.

Начин на подготвяне

Обелваме и нарязваме на ситни кубченца картофите. В тенджерка сипваме 2-3 см вода и слагаме в нея кошница за готвене на пара.

Щом водата заври, сипваме картофите в кошницата и захлупваме тенджерката с похлупак. След като омекнат, ги сипваме в дълбока купа.

Прибавяме към тях кафява кристална захар, ванилия на прахуляк и нарязани на ситни късчета бадеми и пресни фурми (без костилките). Разбъркваме всичко дружно.

Всяка от фините 3 кори за баница разделяме на две, тъй че да се получат 6 половинки (къси и необятни ленти).

Постиламе първата половинка кора в хоризонтална позиция и както е показано на фотосите – отляво 2 см във вътрешността от края - разстиламе 1/6 част от плънката за баницата с картофи във форма на дребен правоъгълник.

Прегъваме горния и долния завършек на фината кора във вътрешността и благодарение на силиконова четка намазваме прегънатите краища с шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).

Прегъваме и левия край във вътрешността и навиваме 2 пъти надясно правоъгълната плънка, като плоско правоъгълно руло. Намазваме правоъгълното руло с шарлан и го навиваме още веднъж.

Навиваме по същия метод и другите правоъгълни сладки банички и ги подреждаме на леко разстояние в тава, която сме постлали с хартия за печене.

Разбъркваме 1 жълтък и още веднъж със силиконовата четчица ги намазваме от горната страна.

Изпичаме ги на 200 градуса за към 15 минутки, като към 12-та минута, в случай че са се позлатили задоволително отгоре, може да превключим фурната да ги доизпече единствено от долната страна. Поднасяме ги леко изстинали.

Златни Сладки банички с картофи, фурми и бадеми – забавна концепция за вкусна и засищаща закуска!

Чудно Вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР