Слабоизвестният американски актьор Закари Джоусеф Хоровиц, участвал в няколко нискобюджетни

...
Слабоизвестният американски актьор Закари Джоусеф Хоровиц, участвал в няколко нискобюджетни
Коментари Харесай

Американски треторазряден актьор разработил финансова пирамида за 690 млн. долара

Слабоизвестният американски артист Закари Джоусеф Хоровиц, взел участие в няколко нискобюджетни кино лентата, е бил задържан по обвиняване, че е създал финансова пирамида на обща стойност 690 млн. $, съобщи Уол Стрийт Джърнал.

Хоровиц, прочут и под артистичния псевдоним Зак Авери, е заблуждавал клиентите си, че техните пари ще се влагат в права за разпространяване на филми през платформите на Netflix и HBO в Латинска Америка.

Той обещавал годишна рентабилност над 35%.

Срещу неговата компания – 1inMM Capital LLC – към този момент има заведено дело от страна на американската Комисия по скъпите бумаги и тържищата.

Хоровиц обяснявал на жертвите си, че до момента е взел участие в покупко-продажбите по разпространяването на няколко кино лентата и също така показвал фалшифицирани контракти с HBO и Netflix, на които стояли подправени подписи, се споделя в известие на ФБР. В началото той плащал на клиентите си рентабилност, която обаче се е генерирала само от приходите от нови „ вложители “. В следствие обаче в края на 2019 година почнал да убеждава клиентите си, че Netflix и HBO бавят заплащания и в последна сметка оповестил банкрут. Към момента общата сума на средствата, които той не е разплатил на клиентите си възлиза на над 227 млн. $. Междувременно Хоровиц е закупил имение на свое име в Лос Анджелис на стойност 5,7  млн. $.

Засега няма коментар нито от страна на Хоровиц, нито от Netflix и HBO.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР