Слаб трус с магнитуд 2,9 на малка дълбочина е регистриран

...
Слаб трус с магнитуд 2,9 на малка дълбочина е регистриран
Коментари Харесай

Трус близо до ядрен полигон в Северна Корея

Слаб трус с магнитуд 2,9 на дребна дълбочина е регистриран през днешния ден преди разсъмване покрай полигона за нуклеарни опити, където на 3 септември Пхенян организира най-мощния тест до момента.

Земетресението е станало в 1,41 ч. на дълбочина към 5 км. Епицентърът е северно от полигона Пунги-Ри по данни на американския геофизичен институт (USGS).

" Трусът е в зоната на предходните севернокорейски нуклеарни опити. Има характерностите на сеизмична интензивност, само че към този момент не можем да твърдим сигурно какъв е характерът му – натурален или резултат от човешка активност “, счита USGS.

Според южнокорейски специалисти трусът не се дължи на човешка активност.

Южнокорейската метеорологична организация също съобщи на уеб страницата си, че съгласно анализите земетресението има натурален генезис и не е предизвикало вреди.

На 24 септември регионът беше разтресен от трус със мощ 3,5, евентуално резултат от шестия нуклеарен опит на Северна Корея, сбъднат на 3 септември. Тогава Пхенян заяви, че е провел тестване на атомна бомба - задоволително дребна, тъй че да бъде инсталирана на ракета. Опитът провокира земетресение от 6,3-та степен, усетено и в Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР