Скулптурният парк в село Илинденци отпразнува своята 20-годишнина с изложба

...
Скулптурният парк в село Илинденци отпразнува своята 20-годишнина с изложба
Коментари Харесай

20 години АРТ център Илинденци

Скулптурният парк в село Илинденци отпразнува своята 20-годишнина с галерия в Софийската градска художествена изложба. Тя показва смален вид на културното благосъстояние в община Струмяни. Събрани са освен творби на създатели, взели участие в креативния живот на фондация АРТ център Илинденци, само че и любопитни фотоси от основаването на парка до през днешния ден. Изложбата ще бъде отворена за гости до 15 април. Цанка Николова беше на изложбата.

Илинденци, Струмяни

Скулптурният парк над село Илинденци. Една концепция, родила се преди 20 години, която продължава да се развива през годините.
Иван Русев, ваятел: Най-ценното в нашия план е точно формулата, която сме избрали, а тя е изкуство, подчинено на заобикалящата ни природа и в работа на хората. Целият парк е отворен за гости и изкуството, което влиза в главите на преминаващите по сходен метод, както ние мечтаем всички да влязат в музеите, става по един доста неналожителен метод в този парк.
Форумът - настоящ каменен амфитеатър с над 350 места, Мраморният град на изкуствата, Езерото Йорданов ден - всички тези творби в естетика с природата са едно духовно подстрекателство, споделя художникът Светлин Русев.

Светлин Русев, художник: Който е стъпил в Илинденци към този момент това остава като някаква духовна Светая Светих, през която е минал. Това е едно сакрално място.
Световно събитие за гостите от чужбина, горделивост за жителите на България,така дефинира изложбата основателят на скулптурния парк. А смисълът е освен посетителите да дойдат в изложбената зала, а да отидат до Илинденци и да видят от близко неповторимото комбиниране сред природа и изкуство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР