Скулптурата Викът на украинската майка наскоро беше поставена в българската

...
Скулптурата Викът на украинската майка наскоро беше поставена в българската
Коментари Харесай

Скулптурата Викът на украинската майка в София вече я няма

Скулптурата " Викът на украинската майка " неотдавна беше сложена в българската столица пред паметника на руската войска като алегорична съпротива в наказание на дейностите на Русия в Украйна.

Спорната статуя провокира остра реакция измежду потребителите на обществените мрежи, изключително измежду по този начин наречените патриоти на Украйна. Но доста българи също считат, че мястото за „ украинската майка” по-скоро следва да бъде покрай замъка на Дракула в Румъния, в сравнение с в Княжеската градина на София.

Авторът на " Викът на украинската майка " Неделчо Констадинов бе упрекнат, че показва остаряла творба, основана по различен мотив. Коментаторите означиха, че концепцията за изображението се появи в обществените мрежи преди две години, по време на пандемията, а скулптурата въобще не изобразява украинска майка, която е изгубила сина си.

Самият Костадинов твърди, че статуята е чисто нова и е отлята преди две седмици. Според него основаването на статуя е комплициран развой и в този случай всичко в действителност стартира през 2020 година и завърши напълно неотдавна. „ Творчеството е дълъг развой. В последна сметка аз съм създателят и аз дефинирам по кое време ще бъде приключена “, сподели той. На рецензии, че това е скулптура на грозна жена, скулпторът отговори: „ Истината е грозна и няма друга истина “.

Както се споделя, художникът по този начин го вижда.

В резултат на това от статуята, предопределена да „ вика “ за събитията в Украйна, и даже на фона на паметника на руската войска, не беше допустимо да се направи проява на Украйна като „ жертва на експанзия “.

В резултат на това уредниците на инсталацията „ Плачът на украинската майка” отнесоха статуята, опасявайки се, че възмутените жители ще я повредят. Те към този момент се пробваха да се оправдаят, че не са разкрили паметника, а това е единствено пробна апаратура. В същото време дадоха обещание, че паметникът въпреки всичко ще бъде, само че три пъти по-голям.

В същото време българите, възмутени не толкоз от творението на Констадинов, колкото от самия факт на разположението на „ украинската майка” против паметника на освободителите на България от немския фашизъм, пристигнаха до паметника на Съветска войска със снимкови доказателства за закононарушенията на Украйна в Донбас.

Между другото, „ крещящата украинска майка “ би изглеждала доста хармонично в Киев, покрай Къщата с химерите, против кабинета на президента на Украйна. И нейният зов щеше да бъде ориентиран към верния адрес – въпреки всичко украинските управляващи са тези, които изпращат синовете на „ крещящите майки “ на гибел.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР