Скрита камера на NOVA показва как се правят технически прегледи

...
Скрита камера на NOVA показва как се правят технически прегледи
Коментари Харесай

По втория начин: как фиктивно се минават технически прегледи за коли

Скрита камера на NOVA демонстрира по какъв начин се вършат механически прегледи по втория метод. Заради пропуск в системата коли без заплатен налог, без документи и даже с механически повреди получават ваучър за годишен обзор.

В един от пунктовете за годишни прегледи в столичния квартал „ Бенковски ” се чака най-малко два часа на опашка. Причината – обзор там се минава бързо, елементарно и без да се заплати наложителния годишен налог на колата. Преглед по разпоредбите в този пункт коства 35 лева Преглед без документ за заплатен налог – единствено 5 лв. повече. Автомобилът пък не е тестван за съществени механически редовности.

За да излъжат системата и да получим ваучър за обзор, без да сме платили налог, от пунктовете избират една от 11-те общини, чиито бази данни не са свързани със системата на Агенция " Автомобилна администрация ". Така се оказва, че стотици коли със софийска регистрация фиктивно се вписват в дребната Община Борино, където такива коли не съществуват.

„ Само при вчерашния случай, който проверихме, 46 автомобила са минали без заплатен пътен налог на един пункт. Той е рекордьор с 8000 такива прегледа, които потвърждаваме сега ”, разяснява Красимир Сребров, изпълнителен шеф на ИА " Автомобилна администрация ".

Той призна, че има пропуск в осведомителната система, защото регистърът в общините и този в „ Автомобилна администрация ” не са синхронизирани. В момента се работи по актуализацията на системата.

„ Най-вероятно през днешния ден ще бъдат формирани 40 акта за неизрядните коли. Глобата е по 1500 лв. ”, разяснява Сребров.
Източник: nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР