Скоростта на ветровете в урагана Ирма достигна 297 километра в

...
Скоростта на ветровете в урагана Ирма достигна 297 километра в
Коментари Харесай

Ирма се превръща в най-страшния ураган в историята

Скоростта на ветровете в урагана Ирма доближи 297 километра в час, като поривите са до 380 км/ч. Само за часове в зоната на най-мощната стихия, записана в миналото в Атлантическия океан, падат превалявания, колкото другояче са естествени за три месеца.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА - КАК ИЗГЛЕЖДА "ИРМА " ОТ КОСМОСА И КАК съдебна експертиза ПОДГОТВЯТ ЗА НЕЯ

Откакто през 1966 година стартират да се водят сателитни наблюдения на бурите в района, не е регистриран вихър с толкоз мощни ветрове за толкоз дълго време.

След "Харви " идва също толкоз рискова стихия - "Ирма "

Заразени храни и опустошения. Какво остави ураганът "Харви " след себе си

Днес той ще премине през Пуерто Рико, като се чака да доближи Флорида през уикенда. Междувременно броят на жертвите на надалеч по-слабия вихър Харви в Тексас надвиши 70.

При това, макар че към този момент се намира на върха петстепенната канара на ураганите на Сафир-Симпсън, Ирма продължава да се усилва. Няма различен вихър в историята, който да е поддържал ветрове с такава скорост за толкоз дълго време - към този момент повече от 24 часа.

Hurricane #Irma is still intensifying. Now up to 155-knots (180 mph)
Extrapolating Saffir-Simpson scale, 158-knots would be Category 6. pic.twitter.com/6o2A6CpSaq
— Ryan Maue (@RyanMaue) September 5, 2017
Последствията от прекосяването му през дребния остров Барбуда бяха унищожителни. Ирма остави без заслон 60% от популацията.

Интензивността на ветровете варира и точният „ маршрут” на урагана, чиито диаметър е близо 1000 километра, не може да бъде избран. Очаква се той да доближи южния американския щат Флорида в събота или неделя.

Вече са в ход подготвителни ограничения за ограничение на вредите от бедствието. Започна евакуация на най-уязвимите крайбрежни региони, съпроводена с големи тапи. Очаква се най-тежко удара да понесат ниските крайбрежни региони към Маями. Там се намира и голямото имение Мар а Лаго на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Така ураганът може да накара милиардера да се замисли за позицията си, че „ световното стопляне е неистина, основана от китайците”.

Извънредно състояние разгласи и губернаторът на прилежащия щат Южна Каролина.

Нещо повече, по стъпките на Ирма към този момент се заражда нов мощен вихър, чието име е Хосе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР