Скорошно проучване показва, че с помощта на прост тест за

...
Скорошно проучване показва, че с помощта на прост тест за
Коментари Харесай

Алцхаймер може да бъде открит само с тест за урина

Скорошно изследване демонстрира, че благодарение на елементарен тест за урина може да се откри дали човек има ранен етап на Алцхаймер. Проучването разкрива, че равнищата на мравчена киселина в урината могат да се употребяват за идентифициране на болестта.

Скорошно изследване демонстрира, че благодарение на елементарен тест за урина може да се откри дали човек има ранен етап на Алцхаймер, оповестява „ The News International “. Проучването разкрива, че равнищата на мравчена киселина в урината могат да се употребяват за идентифициране на болестта.

Тъй като диагностицирането на заболяването на Алцхаймер е голямо предизвикателство и нормално болестта става ясно с настъпването му, учените се надяват да слагат диагноза за деменция посредством проучвания на урина и кръв, както това се прави за скрининг на ранен етап на рак.

Други способи като компютърна томография на мозъка не са елементарно налични за множеството хора. Освен това те излагат хората на радиация, което води до непредвидени здравословни проблеми.

Последното изследване, в което са взели участие близо 600 души, откри, че високите равнища на мравчена киселина в урината могат да свидетелстват за заболяването на Алцхаймер. 574-те доброволци са били разграничени на пет групи според от когнитивните им качества. Някои от тях са имали обикновено мислене, други са преживявали когнитивен спад, а трети са имали съществени увреждания. Четвъртата група е била с " леко когнитивно нарушаване ", а петата - с хора, които са имали неврологично заболяване.

Резултатите от теста посочили, че хората с когнитивни проблеми имат по-високи равнища на мравчена киселина в урината си. И в четвърта, и в пета група се виждат по-високи равнища на веществото. Киселината се създава обикновено в организма, само че при високи равнища в мозъка тя може да сътвори скупчвания на нездравословни протеини.

" Това е вълнуващо изобретение, защото предлага евентуален нов метод за разкриване на заболяването на Алцхаймер, който е по-малко инвазивен и по-рентабилен от сегашните способи за диагностициране на заболяването ", споделя Сиан Грегъри, началник на изследователската информация в Дружеството на Алцхаймер.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР