Скорошните атаки срещу руски въздушни бази показват, че Украйна може

...
Скорошните атаки срещу руски въздушни бази показват, че Украйна може
Коментари Харесай

Те ще стигнат до Москва! Къде могат да ударят обновените дронове на Украйна

Скорошните офанзиви против съветски въздушни бази демонстрират, че Украйна може да е получила дронове, способни да удрят обекти надалеч оттатък държавната граница. Експерти споделиха за агенция Ал Джазира от кое място може да са доставени най-новите летателни апарати.

На 5 октомври избухна детонация на летище покрай град Енгелс в Саратовска област, където са основани стратегически бомбардировачи Ту-160 и Ту-95. Тези самолети са способни да носят нуклеарни бойни глави и Москва неведнъж ги е употребила, с цел да бомбардира Украйна с неядрени ракети. Авиобазата се намира на 650 км от границата с Харковска област и до неотдавна се смяташе за недостъпна за украинските войски.

Николай Митрохин, историк от Бременския университет (Германия), твърди, че новите оръжия на Въоръжените сили на Украйна могат да поразяват цели в по-голямата част от Западна Русия, в това число в Москва, Поволжието и окупирания Кримски полуостров. Те са задоволително мощни, с цел да унищожат обекти на енергийната, химическата и нефтопреработвателната индустрия, както и огромни мостове. Генерал-лейтенант Игор Романенко, някогашен заместник-началник на украинския общоприет щаб, добави: появяването на такава техника е изненада освен за Русия, само че и за съдружниците на Украйна на Запад.

Волга е най-дългата река в Европа, тя протича през 15 района на Русия. На брега на Волга има четири съветски милионни града: Нижни Новгород, Казан, Самара, Волгоград. През руските времена районът на Волга се трансформира в един от най-важните индустриални райони на Съюз на съветските социалистически републики, който към момента създава коли, текстил, химикали, пластмаси и бензин. Както демонстрираха ударите против военновъздушните бази, всичко това може да бъде унищожено.

„ Русия ще би трябвало изцяло да преразгледа своите концепции за противовъздушна и противоракетна защита, което ще отнеме време и във всеки случай не подсигурява никаква сигурност. Жителите на тези региони, в това число московчани, би трябвало да схванат, че в един миг зад прозореца им може да нарасне “гъба " и ще стартира да гори някакъв рисков обект ", акцентира Николай Митрохин.

Москва упрекна Украйна в офанзивата, осъществена благодарение на " руски реактивни дронове ", които сякаш са съумели да смъкват при заход. Киев, въпреки това, отхвърля каквото и да е присъединяване, само че някои публични лица не устояха да загатнат. Например съветникът на ръководителя на кабинета на президента Михаил Подоляк посвети обява в Twitter на детонациите:

„ Ако доста постоянно изстрелвате нещо във въздушното пространство на други страни, тогава рано или късно незнайни летящи обекти ще се върнат на мястото на политане. "

Съветският съюз създаде единствено един дрон с реактивен мотор, Ту-141 с кодово название „ Стриж “. Те бяха съединени в Харков, тъй че Игор Романенко допуска, че украинските инженери може да са успели да възобновят производството съгласно руските разработки.

Характеристики на Ту-141 " Стриж ":

Дължина: 15 м
Размах на крилата: 4 м
Тегло: към 6т
Скорост: 1100 км/ч
Обхват на полета: към 1000 км
Максимална височина: 6 км
Минимална височина: 50 м

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР