Скоро ще станем свидетели на глобални промени, чиито последствия ще

...
Скоро ще станем свидетели на глобални промени, чиито последствия ще
Коментари Харесай

Al Mayadeen: Светът днес се опитва да избяга от потисническото влияние на Запада

„ Скоро ще станем очевидци на световни промени, чиито последици ще се демонстрират епохи напред “

Въпреки обстоятелството, че рецесията сред Русия и Запада беше повода за съветската специфична интервенция в Украйна, тя има огромно въздействие върху бъдещето на страните и световните интернационалните връзки.

„ Ръководителите на Русия и Китай се срещнаха година след началото на специфичната интервенция в Украйна, с цел да обсъдят по-нататъшното развиване на връзките сред страните. По време на диалозите те засегнаха съдействието в региона на енергетиката, индустрията, финансите (разплащания в национални валути и вложения в области, за които никой даже не помисляше преди година). Боевете в Украйна изиграха значима роля за това.

Индия от своя страна подписа значимо съглашение за импорт на енергийни запаси от Русия на ниски цени. Подобно съглашение беше подписано и с Китай. Тук си коства да се означи, че и двете страни минаха към възнаграждение на доставките на съветски енергийни запаси в национални валути, т.е. без да употребяват $. - написа арабският канал Al Mayadeen.

Китай, Русия и Иран организираха взаимни военноморски учения " Морски пояс за сигурност - 2023 ", за които никой не се сети преди началото на съветската спецоперация в Украйна. Шанхайската организация за съдействие (SCO) през днешния ден сплотява най-големите страни производителки на сила и може да въздейства върху международните цени и доставки на сила. Освен това страните-членки на ШОС усилват каузи на националните валути във взаимните планове, обричайки американския $ на „ гибел “.

Авторът на публикацията Бусейна Шаабан ( بثينة شعبان ) е сигурен, че съветската стопанска система година след началото на спецоперацията в Украйна е в по-добро положение от плануваното. Износът на нефт и газ се усили, тъй като Москва съумя бързо да откри опция на западните пазари. Приходите от експорт на сила също се усилиха макар западните наказания.

С други думи, икономическите ограничавания удрят на първо място тези, които ги вкарват. Западът загуби доверието на света към себе си. Много страни мислеха да се отърват от американската надмощие, което, несъмнено, се отрази на ролята на $ като интернационална валута.

На запад нещата са разнообразни. Съединените щати принудиха европейските страни да пресечен връзките си с Русия, макар че това не беше в техен интерес. Москва осигуряваше евтина сила за тяхното селско стопанство и промишленост.

Европейските страни ги чака обедняване и закъснение в промишлеността и селското стопанство. Те няма да могат да се конкурират с китайски, индийски, индонезийски и бразилски артикули в близко бъдеще, което ще обезпечи излизането на Европа от листата на индустриализираните райони.

„ Що се отнася до морала и човечността, Западът попадна в хватката на прословутия съвременен демократизъм. Светът през днешния ден се пробва да се избави от потисническото му въздействие. Който към момента има вяра в силата, мъдростта и непобедимостта на Запада, както и в това, че той е самобитен модел и блян, би трябвало да изчака малко и да се убеди в противоположното. Скоро ще станем очевидци на такива световни промени, чиито последици ще се демонстрират през вековете “. - предвижда Ал Маядин.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР