Скоро ще се навършат 2 години от първия зесечен случай

...
Скоро ще се навършат 2 години от първия зесечен случай
Коментари Харесай

Как Китай се справя с пандемията?

Скоро ще се навършат 2 години от първия зесечен случай на ковид в Китай. Как се оправя страната в този момент - в " Денят стартира " по Българска национална телевизия тематиката разяснява журналистът от Радио Пекин Тодор Радев.

Той изясни, че епидемията продължава да е проблем номер едно в Китай, само че всички противоепидемични ограничения остават в действие и в голямата част от хората ги съблюдават. Другите два фактора са високият % на имунизиране на популацията - над 80%, както и продължаващото затваряне на страната, което ще продължи най-малко до края на зимната Олимпиада в Пекин.

" Наскоро шефът на китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите съобщи, че в случай че процентът на имунизирани в страната надвиши 85% при започване на идната година, управляващите ще помислят за отваряне на границите, само че това никога няма да стане преди приключването на зимната Олимпиада ", сподели Тодор Радев.

По думите му най-ваксинираната възрастова група са младежите от 12 до 17 години. В Пекин, където ще се организира зимната олимпиада през последните дни са оповестили старта на слагане на трета бустерна доза за хора над 18 години, при които са минали 6 месеца от довеждане докрай на имунизационния цикъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР