Скопие. В четвъртък и петък премиерът на Република Северна Македония

...
Скопие. В четвъртък и петък премиерът на Република Северна Македония
Коментари Харесай

„Телма“ : Димитър Ковачевски ще пътува до Брюксел

Скопие. В четвъртък и петък министър председателят на Република Северна Македония (РСМ) Димитър Ковачевски ще бъде на публично посещаване в централата на Европейски Съюз и НАТО в Брюксел за първи път след встъпването си в служба, осведоми скопският ефирен канал “Телма “ .

Ковачевски ще се срещне за първи път с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в четвъртък сутринта. На срещата ще участват и македонският външен министър Буяр Османи и министърът на защитата Славянка Петровска.

Следобед министър председателят Ковачевски ще се срещне с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, както и с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола.

За петък сутринта е планувана среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Димитър Ковачевски ще има срещи с членове на Европейския парламент и някогашния еврокомисар по разширението Йоханес Хан.

Що се отнася до сегашния еврокомисар по разширението Оливер Вархей, той сега не е в Брюксел, осведомиха от Европейската комисия.

Освен Османи и Петровска, министър председателят Ковачевски ще бъде придружаван от вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич в Брюксел.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР