Скопие. Искането за предсрочни парламентарни избори и датата за започване

...
Скопие. Искането за предсрочни парламентарни избори и датата за започване
Коментари Харесай

Християн Мицковски: ЕС трябва да се противопостави на „хегемонистичните искания на България“

Скопие. Искането за предварителни парламентарни избори и датата за започване на присъединителни договаряния сред РСМ и Европейски Съюз не са свързани, тъй като изборите би трябвало да се проведат допустимо най-скоро, тъй като държавното управление на Зоран Заев е било делегитимизирано, съобщи ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски, отговаряйки на въпрос на публицист по време на посещаване в община Гази Баба. Според него македонският народ заслужава тази дата за начало на договарянията, написа скопското издание „ Независен “ .

Мицкоски акцентира, че хората ще бъдат доста разочаровани, в случай че няма дата в този момент, само че е оптимист и желае това да се случи през декември и има вяра, че Европейски Съюз ще се опълчи на „ българските хегемонистични претенции “.

„ Оптимист съм за декември и желая датата да се случи, тези хора заслужават това начало на договарянията. Не става въпрос дали Никола Димитров ще брои седмиците или месеците, когато ще настъпи тази дата. Европейският съвет би трябвало да се събере в Брюксел, с цел да забравим за изнудването, идващо от източната ни съседка и бъдещето, което би трябвало да градим дружно в Европа, а не да се връщаме два века обратно “, сподели Мицковски.

Той акцентира, че българските претенции не са европейски полезности и има вяра, че всички страни членки на Европейски Съюз този път ще „ вразумят “ България и ще разпространяват същинските европейски полезности, върху които е основан съюзът, т.е. тези, които в миналото са прокарвали Аденауер, Шуман и Де Гаспери.

„ Това са полезностите на обединена и еднообразно развита Европа. Те ще застанат на пътя на тези хегемонични претенции на източната ни съседка и на този народ в сърцето на Балканите ще бъде дадена опция да договаря и един ден да може да седне на една маса с тях и да споделя едни и същи полезности. Това, което желаеме, е да се зачете правото ни да можем да преговаряме и да бъдем част от Съюза, тъй като споделяме едни и същи полезности “, сподели Мицковски.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР