Скопие иска България да се съгласи да бъде насрочена първата

...
Скопие иска България да се съгласи да бъде насрочена първата
Коментари Харесай

Каракачанов: За С. Македония договорът с България е лист хартия за бърсане на някои части от тялото

" Скопие желае България да се съгласи да бъде планувана първата междуправителствена конференция за започване на договаряния за участие на в Европейския съюз. Но ние имаме своята позиция. Сключили сме и контракт преди повече от три години, който съседката ни не съблюдава и счита, че няма задължението да го прави. " Това сподели в предаването " Карай напряко " по Народоосвободителна въстаническа армия ТВ министърът на защитата Красимир Каракачанов.
Той изясни, че България има рамковата позиция, в която са разказани няколко правила. Сред тях са да се приключи езикът на омразата към българите и да се трансформират учебниците по география и история, в които българският народ е разказан с обидни квалификации, като татари, фашисти и убийци . По думите на Каракачанов, учениците в Северна Македония учат открадната история. " Северномакедонците считат че договорът с България е лист хартия, с който могат да си избършат някои елементи от тялото. От друга страна, огромните страни ни натискат по дипломатическа линия да спрем да се противопоставяме. Една от тях сега ръководи Европейския съюз. Но България има своето достолепие. Тя е суверенна страна и никой не може и няма право да ни принуждава ", съобщи изрично военният министър.
 Красимир Каракачанов за Северна Македония: Моето самообладание завърши от дълго време Красимир Каракачанов за Северна Македония: Моето самообладание завърши от дълго време
" Моето самообладание завърши от дълго време. Скопие не може да си измисля нова история и да малтретира българското малцинство. С този въпрос се за...
В умозаключение той разяснява антиправителствените митинги у нас. " За мен има няколко велики въстания - Чипривско, Априлско, Илинденско-Преображенско. И казано въстание на една част от обществото против друга не е тъкмо. Велика стачка или популярен митинг - да. Но да застанат българи против българи, не го намирам за обикновено ". В ефир Красимир Каракачанов увери, че си е направил PCR тест след пътуването си до Съединени американски щати, като резултатът му е негативен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР