Скомедията Вечеря за глупаци“ от френския автор и режисьор Франсис

...
Скомедията Вечеря за глупаци“ от френския автор и режисьор Франсис
Коментари Харесай

С комедията „Вечеря за глупаци“ театърът в Монтана отбелязва 60-годишен юбилей

Скомедията „ Вечеря за простаци “ от френския създател и режисьор Франсис Вебер театърът в Монтана отбелязва 60-годишния си празник, заяви режисьорът на постановката Милослав Милославов.
Премиерата на спектакъла е на 20 октомври от 19 часа в огромната зала на театъра в Монтана. В функциите публиката ще види актьорите Тихомир Иванов, Мила Топалова, Стефан Милков, Иван Борисов, Димитрина Проданова и Васил Кацарски, като за Иван Борисов и Васил Кацарски това ще е дебют на професионална сцена.
Комедията „ Вечеря за простаци “ е написана през 1988 година. Тогава режисьорът Франсис Вебер дълго се колебае коя пиеса да сложи и най-после взема решение самичък да напише такава, като в този миг не подозира, че ще стане подобен шлагер в целия свят.
Комедията има две кино драматизации – френска и американска, играна е от доста театри в целия свят. Нейната известност се дължи на огромните въпроси, които слага, на извънредно точното изобличаване на ниските пристрастености, лицемерието, гордостта и други грозни човешки черти, съобщи Милославов.  Действието се развива във Франция, като богат благородник от Париж постоянно събира приятелите си на вечеря, с цел да се надсмиват над един от тях, считан за простак. В хода на пиесата поражда въпросът кой в действителност е простак – дали този, на който се присмиват или самият благородник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР