Сключен е договор с фирма изпълнител за стартиране сондажа за

...
Сключен е договор с фирма изпълнител за стартиране сондажа за
Коментари Харесай

Започва сондаж на минерален в Дупнишко

Сключен е контракт с компания реализатор за пускане сондажа за новооткрит минерален извор в региона на дупнишкото село Бистрица, оповестиха от администрацията. Сондирането е на дълбочина към 1000 м. 

След извършена процедура по желание на реализатор с планирана цена за към 650 хиляди лв. поръчката беше извоювана от лицензирана за такава активност и технология и специализирала се в подобен вид сондиране компания от Асеновград. До дни започват същинските сондажни действия в Бистрица. Двугодишни изследвания в региона демонстрираха съществуването на минерална вода с температура към 60-градуса на дълбочина 900-1000 метра с дебит сред 45-50 л/сек. 

Първоначално ще реализират между 20-25 л/сек от дебита. Подобно минерално находище и експлоатирането му ще промени напълно интереса към региона посредством развиването на балнео и спа туризма, което от своя страна ще увеличи икономическия напредък с откриване на работни места и благоприятни условия за разнообразни бизнес-начинания, споделят от локалната администрация. 

От месеци цената на терените в Бистрица се е вдигнала два- три пъти, а търсенето е огромно, разяснява кметът Кирил Огеннски. В началото на идната есен сондажът би трябвало да е подготвен, това пък разгласи кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР