Склонен съм да направя компромис, но само ако ИТН не

...
Склонен съм да направя компромис, но само ако ИТН не
Коментари Харесай

Отцепниците от ИТН ще правят гражданско сдружение

Склонен съм да направя компромис, само че единствено в случай че Има Такъв Народ не предложат министри ", сподели проф. Николай Радулов

"Решихме да създадем гражданско съдружие с хора, напуснали "Има подобен народ " още след първите избори. То ще има няколко съществени цели, измежду които битка с корупцията, публичен ред и сигурност, промени в специфичните служби и самостоятелна енергетика ".

Това съобщи самостоятелният народен представител проф. Николай Радулов в

По думите му организацията не си е сложила за цел обезателно да се включи в идващите избори, само че разновидността да се коалират с някоя от партиите не е изключен.

"Целите, които си слагаме, са най-близко до "Продължаваме смяната ", разясни той. Радулов добави, че в случай че му бъде препоръчано място в предизборните листи от квотата на ръководещите в оставка, би го обмислил. Ако до коалиция обаче не се стигне и жителите ги поддържат, те са подготвени да образуват и своя партия.

Бившият народен представител от "Има подобен народ " акцентира, че всеки от самостоятелните народни представители ще гласоподава поддръжка или ще отхвърли кабинет с мандат на Българска социалистическа партия на база на личните си убеждения.

"Склонен съм да направя компромис, само че единствено в случай че Има Такъв Народ не предложат министри ", сподели Радулов, съгласно който от "Има подобен народ " са подготвени да преглътнат Бойко Рашков, поради резултатите от последните социологически проучвания.

Според него суматохата по отношение на евентуалното им отпадане от идващ парламент принуждава партията да се съгласява с всичко.

"Съмнявам се, че те са откровени в желанията си. Това е краткотрайно положение. Само и единствено да оцелеят, те желаят още малко време, с цел да се опитат да преструктурират това, което е останало ", счита Радулов.

От думите на самостоятелния народен представител пред Bulgaria ON AIR стана ясно, че няма гаранции, че "Има подобен народ " няма още веднъж да излязат от обединението и ще се наложи "да се молим да минем зимата ".

По отношение на кандидатурата на Бойко Рашков за началник на Антикорупционната комисия, проф. Радулов заключи, че сходно решение би било показателно за това дали новата коалиция в реалност желае да се бори с корупцията. Все отново обаче счита, че при избор на ръководител на организация с толкоз огромни пълномощия, би било добре да има още кандидатури.

"Бойко Рашков направи каквото можа в Министерство на вътрешните работи. Организацията за битката с престъпността в страната е основана по този начин, че на входа и на изхода стои прокуратурата. Когато желае - завежда каузи, а когато не желае - не го прави ", заключи той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР