Скитникът Сам – зловещ призрак, виновен за смъртта на тийнейджъри

...
Скитникът Сам – зловещ призрак, виновен за смъртта на тийнейджъри
Коментари Харесай

Скитникът Сам – зловещ призрак, виновен за смъртта на тийнейджъри

Скитникът Сам – злокобен фантом, отговорен за гибелта на младежи …Какво или кой кара младежите в индийския резерват да се самоубиват? Страшен злопаметен фантом или беднотия и липса на вероятности в живота? (HiddenTruth.site)В американския щат Южна Дакота (South Dakota) има злокобна градска легенда за Скитникът Сам (Rolling Stone Sam, Walking Sam). Местните доста се опасяват от него, защото се счита, че това създание е отговорно за най-малко дузина самоубийства на младежи.Епицентърът на тези самоубийства е в индианския резерват Pine Ridge, дом на Oglala Lakota, народ сиукси (Sioux). Образът на Скитника Сам е тясно обвързван с индианската религия в духове, които съзнателно нараняват хората, като ги преследват и им внушават самоубийствени мисли.Официалното име на това създание в племето е „ Духът на високия човек “, само че най-често се назовава Скитникът. На външен тип това творение доста наподобява на известния Слендърман (Slender Man) – слаб и висок хуманоид с дълги тънки ръце и крайници.

 r1 600x405 - Скитникът Сам - злокобен фантом, отговорен за гибелта на младежи
В същото време, Слендърман е относително нов облик в интернет, а Скитникът Сам е прочут от доста десетилетия, в случай че не и повече. Племенният шаман – Джон “Жълтата птица ” Стийл споделя, че в миналото това създание е било елементарен човек, който се е самоубил.
След това, по някаква причина злият му дух останал на земята и почнал да преследва хора, най-много младежи, тъй като те са по-уязвими.Помощникът на шамана – Крис Кери, също има вяра в това творение. В изявление пред кореспонденти той споделя, че за всички млади индианци, които са починали, е отговорен духът на Скитника Сам и точно той им е внушил да се самоубият.Макар обвиняванията против фантом да наподобяват смешни, мъчно е да не се съгласим, че в племето се случва нещо необичайно.В продължение на няколко години, в племето са се направили повече от 100 опита за самоубийство измежду юношите, от които 9 са били съдбовни. Загиналите са на възраст сред 12 и 24 години.Четете още: Зловещи странни същества са снимани в Аржентина и БразилияПо-долу е фотографията на 12-годишната Сантана Джанис, една от самоубийците. Тя е нормално момиче, при което никой не вижда мисли за самоубийство, преди да извърши неизбежното.

 12-годишната Сантана Джанис
12-годишната Сантана ДжанисПрез февруари 2015 година, локалният свещеник Джон „ Два бика “ получава анонимно предизвестие, че се възнамерява самоубийство на огромна група. Предупреждението показва вярното място, и когато пасторът отива там, той вижда няколко въжени бримки, висящи от дърветата. А до дърветата стоели група младежи.Пасторът стартира да приказва с тях, пробвайки се да ги разубеди да се самоубиват. Постепенно съумява да откри общ език с младежите, да ги убеди да се приберат у дома и да оставят мислите за самоубийство.Онези, които са виждали Скитника Сам, споделят, че той има доста дълги ръце, и когато ги разпъне настрана, може да се видят телата на предходни самоубийства от племето Лакота, които се люлеят по въжетата. Има доста – мъже, дами и деца.

 r3 600x351 - Скитникът Сам - злокобен фантом, отговорен за гибелта на младежи
Според кореспонденти, доста локални поданици имат вяра в Скитника Сам и доста от индианците са го виждали. Една жена го разказва като доста наедрял мъж с висок цилиндър. Той идвал в резервата, печелил доверието в младежите и ги убеждавал да се самоубият.Скептиците считат, че аргументите за честите самоубийства на младежи в Pine Ridge са, че хората тук живеят в огромна беднотия и има необятно публикувана наркомания, алкохолизъм и безработица. Средният живот на локалните мъже е под 50 години, което е най-ниско в Западното полукълбо.Расизмът също е посочен като повода, заради която толкоз доста младежи от Oglala Lakota се самоубиват. Гореспоменатата Сантана Джанис, която се самоубива единствено на 12 години, е наречена от един от новодошлите „ мръсна индианка “ единствено няколко дни преди гибелта й.По думите на дядото на Сантана: “Нашите деца през днешния ден просто желаят да умрат, тъй като са изтощени от цялото това подтисничество. ”
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР