Скелети на 52 милиона години променят историята.Два удивително запазени скелета

...
Скелети на 52 милиона години променят историята.Два удивително запазени скелета
Коментари Харесай

Обрат в историята! Скелет на 52 милиона години

Скелети на 52 милиона години трансформират историята.

Два изумително непокътнати скелета на прилепи на 52 милиона години, открити в Уайоминг, са най-старите откривани в миналото и принадлежат на невъобразим до момента тип, разкриха откриватели.
-->
Редките вкаменелости са открити при река Грийн Ривър в югозападната част на щата, написа vesti.bg.

Новооткритият тип е малко по-малък от най-близкия прочут кръвен тип прилепи Icaronycteris, и е можел елементарно да се побере в човешка ръка със сгънати крила към тялото.

„ Когато за първи път видях първия скелет, незабавно си помислих, че е друг “, сподели водещият създател Тим Ритберген, палеонтолог по прилепи и управител на сбирката в Центъра за биоразнообразие Naturalis в Лайден, Холандия. „ Тъй като се намират по-ниско в стратиграфията спрямо други изкопаеми прилепи, те съставляват най-старите скелети. “

Прилепите са еволюирали за първи път през еоценската ера. Досега най-старите регистрирани скелети на прилепи бяха остатъци на повече от 50 милиона години от I. index и различен първичен тип, наименуван Onychonycteris finneyi, които палеонтолозите откриват от отлаганията при река Грийн Ривър. „ Реката Грийн Ривър е едно от местата, където намираме най-добре непокътнатите скелети “, сподели Ритберген.

За да дефинират еволюционната история или филогенеза на прилепите, откривателите съпоставят новите вкаменелости с непокътнати скелети от шест еоценски типа прилепи, както и с изолирани зъби от два други изчезнали типа и със скелети на живи прилепи. Техните резултати демонстрират, че новооткритите скелети на прилепи принадлежат на невъобразим до момента тип Icaronycteris, който те нарекоха I. gunnelli на починалия биолог на прилепите Грег Гънел.

„ След сравняване на измерванията с други прилепи, ясно се откроиха като друг тип “, сподели Ритберген. „ Бях супер разчувствуван и се чудех, че може би разнообразието от прилепи от ранния еоцен е доста по-голямо, в сравнение с си мислехме. “

Подробните сканирания на вкаменелостите допускат, че I. gunnelli е тежал по-малко от 22,5 грама, което е почти същата телесна маса като I. index, макар че последният евентуално е бил малко по-голям. Несъответствието сред реконструираното тегло и размаха на крилата може да се дължи на дисторция на костите по време на фосилизация, съгласно изследването.

Този новоописан тип се смята за един от най-старите известни скелети на прилепи, предоставящ нова визия за филогенезата на нашите най-ранни вкаменелости. Въпреки това към момента има въпроси, които могат да бъдат позволени единствено посредством възобновяване на по-добре дефинирани и цялостни вкаменелости от прилепи.

Въз основа на техния разбор откривателите считат, че прилепите от Грийн Ривър са еволюирали без значение от други еоценски прилепи. „ Все още има доста неща, които не знаем “, сподели Ритберген. „ След като имаме добър взор върху разнообразието на прилепите, можем да учим еволюционните акомодации и може би да намерим подмятания, които ще ни приближат до откриването на прародителя на прилепите. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР