Скъпият ток затваря кварталните фурни в Гърция. Няма клиенти и

...
Скъпият ток затваря кварталните фурни в Гърция. Няма клиенти и
Коментари Харесай

Скъпият ток затвори над 260 квартални фурни в Гърция

Скъпият ток затваря кварталните фурни в Гърция. Няма клиенти и за коледните сладкиши. Много гърци заменят персоналните си коли с мотоциклети, с цел да понижат разноските.

Хлебопроизводителите оповестяват, че високата цена на тока и материалите принуждават притежателите на квартални фурни да затварят магазините си. Качественият самун и разнообразните типове са доста безценен артикул за множеството клиенти. Ниският оборот не може да компенсира разноските. В цялата страна към този момент са затворили над 260 фурни, оповестяват хлебопроизводителите, а доста други са на прага на банкрута.

Вече доста рядко гърците си разрешават разноски за сладкиши. Не се продават и обичайните коледни сладки, които са с 60% по-скъпи.

И до момента в който гърците търсят магазини с самун на по-ниски цени, гръцката статистическа организация Елстат оповестява, че от ден на ден клиенти купуват нови коли. Поради високите цени на бензина с 30% са се нараснали покупките на мотоциклети. Гърците ги употребяват за придвижване в градовете, като по-евтино транспортно средство.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР