Скъпи приятели, познати и непознати за мен хора! Физически не

...
Скъпи приятели, познати и непознати за мен хора! Физически не
Коментари Харесай

Калин Вельов: Аз не съм политик! Боря се гласът на музикантите да се чува по високите етажи

Скъпи другари, познати и непознати за мен хора! Физически не ми доближава време, с цел да отговоря на всички вас, а динамичността на последната седмица не ми остави опция да споделя тези мисли още първите дни. Затова се обръщам към вас персонално чак в този момент. Това написа във "Фейсбук " новопостъпилият народен представител от ГЕРБ музикантът Калин Вельов.

Аз не съм политик! Аз съм музикант с поредна позиция и мнение. Каузата, за която се боря от години, е гласът на музикантите и цялата артистична колегия да се чува по високите етажи на властта в страната. Убеден съм, че единственият метод, това да се случи, е да имаме представители в изпълнителната и законодателна власт, които гилдията да разпознава и да комуникира и взема решение проблемите си посредством тях.

За околните ми другари и сътрудници, това което се случи, не е изненада. Знам, че те имат вяра и са уверени в правотата на моята постъпка и планове. Не изисквам нито да съм съвършен, нито да съм най-подходящият или най-хубавият. Аз обаче съм пореден и твърдоглав.

Интересът ми към тази материя е от 2012г., когато с доста други сътрудници учредихме "Българска Музикална Асоциация ". Явих се през 2017г. на избори в листата на Политическа партия "ГЕРБ ", и макар че не малко гласоподаватели гласоподаваха преференциално за мен, не съумях да вляза и останах под чертата. Много хора през днешния ден са не запомнили за това и се изненадаха, че се озовах в Народно събрание. Всъщност щеше да е по-добре да бях имал всички тези 4г., с цел да мога да направя доста повече неща, само че уви, шансът се появи чак в този момент. Взех решение, че макар сложния и напълно неподходящ миг, би трябвало да се хвърля самоуверено главно по две аргументи:

1. Да оправдая доверието на хората, които застанаха зад мен тогава. 2. Да опитам, макар сложния миг и малко време, да свърша най-много неща в интерес на цялата артистична колегия.

Не мога да обвинявам тези от вас, които не ме поддържат. Слушам деликатно мнението ви и имам вяра, че не е персонално в огромна степен. Но се надявам да разберете, че това въпреки всичко е късмет за всички нас да имаме глас измежду ръководещите и то тъкмо в миг, когато доста от сътрудниците ни са на митингите. Дали в случай че бях един от тях на площада, това щеше да докара до някаква разлика? Дори и да е по този начин, аз не мога да изневеря на себе си и на позицията, която имам от 8 години. И не преставам да съм уверен, че тя ще докара до позитивен резултат за гилдията. Времето ще покаже дали съм прав или бъркам. Във всеки случай, следствията от решенията ми ги претърпявам единствено и само аз.

Не желая да натрапвам на никого мнението си, нито да въвеждам политика в персоналните си връзки с другари и музиканти.

Всеки има лична позиция и аз почитам това. Но апелирам ви, в случай че не можете да ми помогнете, с цел да опитам да направя нещо положително за всички ни, най-малко не пречете и не убивайте ентусиазма на тези, които го имат. Аз не преставам да предизвиквам и поддържам всеки един от нашите хора, който има предпочитание да работи в тази посока. Колкото повече сме, толкоз по-голям е шансът за триумф.

Няма да търпя език на ненавист и нападателни думи на моите страници. Ще се постарая във времето персоналната ми страница да остане такава, и да приказвам за работа най-вече на формалната си страница.

Надявам се да остана другар с всички вас и след този интервал, през който минавам! Но няма да се разсърдя на никого, в случай че реши това да се промени. Защото аз почитам непознатия избор и се надявам всички вие да уважите моя!

„ С всeки избор който вършим, нещо е извоювано и нещо е изгубено.'' – Джон Грийн
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР