Скъпи лекарства за онкоболни изчезнаха мистериозно от склад на дистрибуторска

...
Скъпи лекарства за онкоболни изчезнаха мистериозно от склад на дистрибуторска
Коментари Харесай

Скъпи лекарства за онкоболни изчезнаха мистериозно от склад

Скъпи медикаменти за онкоболни изчезнаха мистериозно от склад на дистрибуторска компания. Прокуратурата подозира кражба и проверява сигнала от началото на октомври, осведоми Нова тв.

Засега компанията резервира безмълвие. Появиха се и подозрения, че грандиозната липса е част от скица за противозаконен експорт.

Пътят на лекарството, с цел да стигне до индивида е следният: производителят го продава на дистрибутора, а дистрибуторът - на аптеката. В съответния случай, разследван от прокуратурата, на 6-и против 7-и октомври от склада на дистрибутора изчезват медикаменти за 400 хиляди евро по цени на производител.

Лекарствата изчезват за една нощ. Дистрибуторът, който е притежател на склада, споделя на производителя на третия ден. А производителят - на контролния орган Агенция по медикаментите - след месец.

Дори и изчезналите медикаменти да се окажат част от успореден експорт за по-големи облаги, по нашите закони това не се брои за закононарушение, изясни основният прокурор. Проблемът бил в структурата на закона. Сегашният закон разрешава на Агенцията по медикаментите единствено да уведоми европейските си сътрудници.

Според пациентите, казусът с паралелния експорт ощетява най-много тях. Защото като търсят скъпото си лекарство, не го намират в аптеките.

Относно съответните медикаменти, изчезнали от столичен склад: производителят доставил нови и последици за пациентите нямало да има.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР