Скъпарско заведение, където порция риба или салата струва около 20

...
Скъпарско заведение, където порция риба или салата струва около 20
Коментари Харесай

Ето го ресторанта със салмонелата

Скъпарско заведение, където порция риба или салата коства към 20 лв., тръшнало 14 души в болница със салмонелоза, към този момент е разкрито. Както Lupa.bg ви даде обещание, с цел да избягвате ресторанта на брега на морето в курорта Св. Св. Константин и Елена на юг от Варна, се споделя " Brisa del Mar (BBQ del mar) " и има претенциите да предлага испански и други средиземноморски специалитети на клиентите си, обслужвани от... инфектиран личен състав. 

Вчера стана ясно, че общо 14 са болните от бактерията, които освен се борят с директните последици от инфекцията в лечебни заведения, само че и са принудени да минат на извънредно строга диета за месеци напред. Името на кръчмата обаче настойчиво се криеше. Разбира се, обществените мрежи разкриха " тайната " и името й лъсна от недоволство на една от заболелите, подала сигнала до РЗИ. 

Там обаче има спорна информация. В понеделник се твърдеше, че заведението се затваря, до момента в който се създадат всички инспекции. Самият ресторант обаче разгласи, че се отваря още веднъж точно от през вчерашния ден след краткосрочно хлопване на вратите на кухнята и салоните в края на предходната седмица за 4 дни. На страницата на Brisa del Mar написа категорично, че повода била техническа.

" Поради механически аргументи, Brisa - BBQ del Mar няма да работи от 15 юни (четвъртък) до 18 юни (неделя), в това число. Извиняваме се за породеното стеснение ", пишат от там. 

Не закъсняха и негативните мнения за обслужването в търсачките за другояче посоченото за елитно заведение. 

А източници на Lupa.bg в морската столица разкриха, че здравните книжки на болните от салмонела служащи, които били единствено преносители, са били заверени преди месец в един и същи медицински център. Проби от заведението занапред ще откриват инфектирани храни и повърхности. 

Справка на медията ни разкри, че категоризацията на плажната механа е била дадена от варненския кмет през 2022 година, а ресторантът е благосъстоятелност на компания ПЕНЕВ, СИН И съдебна икономическа експертиза ЕООД, със притежател Пеньо Иванов Пенев и шеф Николай Стилянов Николов, записана в морската столица. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР