Скандалната бейзболна звезда Рафаел Палмейро, който не е играл в

...
Скандалната бейзболна звезда Рафаел Палмейро, който не е играл в
Коментари Харесай

Герой от Ерата на стероидите планира завръщане в МЛБ на 53 г.

Скандалната бейзболна звезда Рафаел Палмейро, който не е играл в МЛБ от 2005 година, обмисля завръщане на най-високото професионално равнище на 53-годишна възраст. Бившият първи бейзмен съобщи пред онлайн изданието TheAthletic.com, че " нямам никакво подозрение, че мога да го направя ".

В 20-годишната си кариера с Чикаго Къбс (1986-1988), Тексас Рейнджърс (1989-1993, 1999-2003) и Балтимор Ориолс (1994-1998, 2004-2005) кубинецът има четири участия в Мача на звездите (1988, 1991, 1998, 1999) и става един от едвам петимата в историята на Висшата лига с повече от 500 хоумръна и 3000 шлагера.



Палмейро обаче ще бъде запомнен вечно като първия бейзболист, осъден за приложимост на анаболни стероиди. Той даде позитивна проба през август 2005 година, единствено няколко месеца откакто свидетелства в Конгреса по следствието за приложимост на допинг в бейзбола. Пред държавната комисия той бе декларирал: " Нека стартира, като ви кажа това: Аз в никакъв случай не съм употребявал стероиди. Точка. Не знам по какъв начин да го кажа по-ясно от това. Никога. "

И след насилственото си отдръпване от играта той продължи да повтаря, че в никакъв случай не е употребявал съзнателно неразрешени субстанции.



" Може би 12 години по-късно, в случай че съумея да се върна и да потвърдя, че не се нуждая от нищо в допълнение даже като по-възрастен състезател с остаряло тяло, тогава хората може да помислят: " ОК, евентуално той не е направил нищо преднамерено ". Искам да потвърдя и на себе си, че мога да се оправя на високо равнище. А след това да си потегли с възприятие на добре свършена работа ", показа Палмейро пред The Athletic.

За коментар е потърсен и генералният управител на Балтимор Дан Дюкет, който не изключва опцията клубът да даде късмет на своя някогашен кадър. " Ще бъде забавна история. То е като да пробваш дали обувките към момента ти стават. Ако можеш да батираш, просто можеш да батираш ", счита шефът на " скорците ".



Любопитното е, че сега част от системата на Ориолс е синът на Палмейро – Престън. 22-годишният първи бейзмен батира приблизително.253 с 13 хоумръна и 77 RBI за подразделението Делмарва Шорбърдс през сезон 2017 в дивизия А на Майнър лийг.

Статистиката сочи, че най-възрастният полеви състезател, взел участие в формален мач от Мейджър лийг, е Хулио Франко, който през 2007 година се пенсионира на 49 година като първи бейзмен на Атланта Брейвс.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР