Скандална случка се е разиграла в УМБАЛСМ Пирогов в понеделник

...
Скандална случка се е разиграла в УМБАЛСМ Пирогов в понеделник
Коментари Харесай

Скандална случка в „Пирогов”: Съветник на Тагарев се е държал арогантно, заплашвал лекари

Скандална преживелица се е разиграла в УМБАЛСМ " Пирогов " в понеделник вечер. В нея е взел участие Емин Мустафа, консултант на Тагарев. За това се оповестява в обществените мрежи.

От формалната страница на " Пирогов " във Facebook са споделили роман на Неда Диманова, чиновник на болничното заведение. По нейни думи Емин Мустафа се е държал надменно и заплашвал с министъра на опазването на здравето.

" Първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в потрес, с цел да влезе неговото, което беше с една дребна раничка ", се оповестява в обявата на Диманова.

Депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев съобщи, че ще ревизира случая, той разяснява обявата " Съжалявам и се оправдавам за случилото се. Ще ревизира незабавно ".

В публична позиция от " Пирогов ", означават, че лечебното заведение обслужвала и продължава да обслужва всеки минал прага й пациент по открити, важащи за всички, медицински правила.

От там означават, че всяка форма на експанзия е неприемлива, пречи на естествения темп на работа и е в ущърб както на пациентите, по този начин и на медицинските екипи.

" Тъжно е когато обществени лица дават неприятен образец с нападателно отношение и пренебрежение към здравното съсловие и структури ", се споделя още в позицията.

Министерството на защитата е почнало инспекция по случая.

“По мотив на изявленията в медиите, свързани със съветника в политическия кабинет Мустафа Емин, Ви уведомяваме, че правим инспекция на случая, за определяне на истинността. Веднага по-късно ще бъдат подхванати нужните дейности ”. Това написаха от ведомството в позиция до медиите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР