Скандалите в МВР, конфликтите при съставянето на новия служебен кабинет,

...
Скандалите в МВР, конфликтите при съставянето на новия служебен кабинет,
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Обществото е жертва на кукловодите

Скандалите в Министерство на вътрешните работи, споровете при съставянето на новия длъжностен кабинет, както и упованията към новите министри, в студиото на „ Здравей, България “ разясниха политолозите Цветанка Андреева и Ружа Смилова, пиар експертът Нидал Алгафари, медийният специалист Георги Лозанов и социологът Евелина Славкова.
„ Присъстваме на борба сред политически кланове, което оцветява оценките за участниците в процеса “, сподели Смилова. По думите ѝ протичащото се е възмездие на службите поради поръчките за промени. Експертът е на мнение, че в „ дълбоката страна няма разпознаваеми фигури, които да са изцяло самостоятелни “. Тя счита, че задачата на свадите е ниска изборна интензивност, от което имат изгода твърдите ядра. Смилова добави, че „ полицейската страна ще организира избори “.
Алгафари е на мнение, че в сходни конфликтни обстановки в Министерство на вътрешните работи в други страни се стига до оставки. Той сподели, ПП-ДБ не са изявили предпочитание за действителна смяна в службите. „ Това, което видяхме, е да сменят шефовете на „ Митници “, добави той.
Славкова съобщи, че свадите в Министерство на вътрешните работи се отразяват доста отрицателно на отношението на обществото към политиката и води до разграничаване на гласоподавателите и след актуалните спорове ще е мъчно ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да ръководят дружно след вота през юни.
Проф. Лозанов сподели, че „ обществото е жертва на кукловодите “. „ Има обстоятелства, има и димки. Димките се пускат, с цел да не можем да се ориентираме във обстоятелствата “, добави той. Лозанов сподели, че измененията в Конституцията са целели тъкмо президентът да бъде изолиран от властта.
Андреева акцентира, че президентът Радев приказва като „ едноличен владетел на властта “. По нейни думи служебните кабинети на президента не са били сполучливи, макар неговото изказване. Тя счита, че Радев се завръща към функционалностите си на държавен глава. Политологът е на мнение, че честото потребление на името на Делян Пеевски от политическите водачи работи против тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР