Скандален кадър разкри – контрабандист № 1 у нас Никола

...
Скандален кадър разкри – контрабандист № 1 у нас Никола
Коментари Харесай

Скандален кадър разкри – контрабандист № 1 у нас Никола Николов-Паскал е бил член на МВР

Скандален кадър разкри – контрабандист № 1 у нас Никола Николов-Паскал е бил член на Министерство на вътрешните работи. Източник, който се опасява за живота си, сподели фотография на две членски карти на „ Асоциация на чиновници от Министерство на вътрешните работи работили и работещи против проведената престъпност “. Една от тях принадлежи точно на нарушителя. Другата е на Георги Радев. И двете са издадени през март 2021 година

Никола Николов-Паскал е разгласен за интернационално търсене

Той, дружно с шефката на митниците Петя Банкова и двама доближени на Паскал – татко и наследник Марин и Стефан Димитрова,са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група. Тя се е занимавала с контрабанда, търговия с въздействие и подкупи.

Вчера Банкова и Димитров бяха оставени зад решетките. Мярката на Марин Димитров ще се гледа в допълнение, тъй като час преди правосъдното съвещание той бе закаран в „ Пирогов ” за проучвания.

„ Искам да бъда неизвестен опасявам се за живота си, Николов и Радев насочат съществени закани “, изяснява източникът.

По думите му Николов и Радев парадирали със своите значки и статута си в структурите на Министерство на вътрешните работи

Както SafeNews първи писа, за Паскал се заприказва още веднъж след акция на ДАНС в Агенция „ Митници “. След нея бе арестувана шефката Петя Банкова и още двама чиновници на Агенция „ Митници “ – Марин и Стефан Димитрови.

Доказателствата сочат, че Петя Банкова и Стефан Димитров са се срещали в петзвезден хотел край Правец. Те са били снимани от охранителна камера. Замесен е и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който първо подаде оставка, а след това я отдръпна.

Според прокуратурата незаконната група е работила от януари 2023 година до 3 април 2024 г.  Тя е била „ основана с користна цел и за да прави контрабанда, изпиране на пари и корупционни закононарушения “. Според обвиняването в нея вземат присъединяване и длъжностни лица, заемащи обществена служба.

Никола Николов – Паскал към момента се търси, защото не е бил открит на адресите му

Той е апетитен за огромен контрабандист, за който няма информация до момента да е бил задържан, упрекван или осъждан. Роден в Димитровград, за него е известно, че от години живее в прилежаща Гърция. Години наред е съдействал на Държавна сигурност.

Криминалистът Иван Савов позволи, че Паскал евентуално обратно в годините се е употребил с някакви подкрепи.

Източник: Блиц 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР