Скандалът с Цанков камък е поредната димка, която се пуска

...
Скандалът с Цанков камък е поредната димка, която се пуска
Коментари Харесай

Скандалът Цанков камък бил поредната димка

" Скандалът с " Цанков камък " е следващата димка, която се пуска в общественото пространство, с цел да се измести вниманието от " Суджукгейт ", НДК-гейт и други ". Констатацията направи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева. Тя подсети, че планът на хидровъзела е даден на прокуратурата още през 2010 година и не са открити никакви нарушавания. " Между другото, по това време сегашният енергиен министър Теменужка Петкова е шеф на Агенцията за държавна финансова ревизия и в случай че е открито, че въпросните 200 млн. лева не са били предоставени по съответния ред на публичната поръчка, то е трябвало още тогава да сезира държавното обвиняване ", означи Златева.
Според нея оборудването е било планувано за ремонт и още от юли тече съгласувателна процедура. А задачата била да се удари Корнелия Нинова, макар че в качеството си на зам-министър по това време тя не е отговаряла за енергийния бранш. " Работата на опозицията е да показва грешките и слабостите на ръководещите. Ако това се приема от държавното управление като " пришиване " на Пеевски, то е проблем на ГЕРБ. Като опозиционни партии Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи от време на време излизат с общи позиции, само че в никакъв случай не е ставало въпрос да вършим коалиция с тях ", безапелационна бе Златева.
По другия гръмък скандал - за НДК и европредседателството, Златева разяснява следното: " Преди два дни стана ясно, че изпълнителят на системата за сигурност на НДК за Европредседателството няма да се избира с отворен търг. Управата на двореца е решила за разпореди непосредствено работата на изпълнителя на ремонта на постройката - " Галчев инженеринг ". Съжалявам, че се стига до разновидността директно договаряне без оповестяване на социална поръчка, само че поради закъснението от 3,5 месеца очевидно няма никакъв друга алтернатива. Изключително значимо е обаче е коя компания ще бъде подизпълнител на плана, защото " Галчев инженеринг " няма техническите благоприятни условия да построи такава система ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР