Скандалът с разкрития за дългогодишни сексуални посегателства от Харви Уайнстийн

...
Скандалът с разкрития за дългогодишни сексуални посегателства от Харви Уайнстийн
Коментари Харесай

Сексскандалът с Харви Уайнстийн избухна в лавина от обвинения от световни звезди

Скандалът с разкрития за дългогодишни полови похищения от Харви Уайнстийн - един от най-влиятелните продуценти в Холивуд, избухна във вторник в лавина от обвинявания и от международни звезди като Гуинет Полтроу, и Анджелина Джоли.

В бързо разрастващият се лист с известни актриси, споделящи пред медиите случай след случай, започващи още от началото на 80-те години. Сред тях са Розана Аркет от Pulp Fiction и Катрин Кендал.

В множеството случаи те са били млади - на 22-23 години, и до момента в който те са го възприемали като собствен наставник, той е бил изключително нападателен, пошъл и на моменти нападателен. Кендал разказва сцена в жилището му през 1993г., в която той се появил от банята по хавлия и я помолил да му направи масаж, само че всичко бързо прераснало в настойчиви похищения. " Той безусловно ме преследваше, не ме оставяше да мина около него и да стигна до вратата. "

Инцидентът с Гуинет Полтрой станал, когато тя е била на 22 години - тъкмо когато е получила ролята, трансформирала я в звезда в акомодацията на " Ема " от Джейн Остин. Тя споделила с тогавашния си другар Брад Пит, който вдигнал скандал на Уайнстийн, а продецунтът я предизвестил да не споделя на никого за случилото се.

Анджелина Джоли е претърпяла същото в края на 90-те години по времето, когато на екрана излиза Playing by Heart. " Имам неприятен опит с Харви Уайнстийн от моята младост и вследствие на това избрах в никакъв случай повече да не работя с него и предизвестявам останалите да го заобикалят. Това държание към дамите във всяка сфера, във всяка страна по света е недопустимо ", споделя тя в известие, представено от " Ню Йорк таймс ".

Именно от следствие на това издание потегли лавината от разкрития, довела до уволняването на продуцента от личната му компания и обсъждане тя да бъде преименувана, с цел да не бъде свързвана със абсурда.

Той отхвърля обвиняванията на актриси, разказващи почти еднакъв модел - примамване в хотелска стая или апартамент за разискване на сюжет или даже на акции за оскар, където се опитвал да ги накара да го масажират, опипвал ги, свалял си облеклата им предложил покупко-продажби " работа против секс ".

Всичко това се е случвало с присъединяване на чиновници и помощници в фирмите му Miramax и Weinstein Company, които резервирали хотелите и от време на време докарвали девойките, след което изчезвали.

В фирмите му се е знаело за това, а към 2013-2015г. е било съвсем обществена загадка в Холивуд.

Полтроу, както и доста от другите дами, изясняват, че е считала в никакъв случай да не разкрие случилото се. Публично е правила похвали по негов адрес, театралничила е за фотоси с него и е играела ролята на блестяща звезда на един мощен продуцент. Но с годините връзките им станали напрегнати, тя се отдръпнала от него, " тъй като той бе по едно и също време великодушен и подкрепящ, до момента в който тормози и заплашва. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР