Скандалът с недостигащите над 10 000 места в детски градини

...
Скандалът с недостигащите над 10 000 места в детски градини
Коментари Харесай

Фандъкова пробва неуспешно да прехвърли скандала с детските градини на опозицията

Скандалът с недостигащите над 10 000 места в детски градини в София се разгорещи, откакто кметът Йорданка Фандъкова се опита да трансферира виновността на районни кметове от " Демократична България " и от Българска социалистическа партия. Тя направи това в отговор на рецензиите от страна на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, " Спаси София " и общинските съветници от Българска социалистическа партия, които ѝ желаеха оставката.

В четвъртък Фандъкова спретна изненадваща инспекция на строителство на детска градина в кв. " Кръстова вада " и съобщи, че то се бави доста от кмета на регион " Лозенец " Константин Павлов. По-късно обаче стана ясно, че градината е трябвало да бъде приключена година преди встъпването му в служба и забавянето се дължи на предшественика му от ГЕРБ.

Проверката

По време на инспекцията Фандъкова бе придружавана от зам.-кмета по строителството Ангел Джоргов. Тя огледа строителството извън и се възмути пред публицистите, че закъснението е 1 година след удължени към този момент периоди и по този начин 150 деца оставали без градина. Фандъкова акцентира, че кметът на региона Константин Павлов е от " Демократична България ", а групировката управлявала " една трета от София ".

След това тя изреди наборъзо и други образци за закъснения в градежа на детски градини, които все се оказаха на опозиционни кметове. Посочен бе регион " Триадица ", още веднъж с кмет от Демократична България - Димитър Божилов, в регион " Красно село " с някогашен кмет на Демократична България - Росина Станиславова и в регион " Изгрев " с кмет доктор Делян Георгиев от Българска социалистическа партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР