Скандалът с къщите за гости, построени с европари, идва в

...
Скандалът с къщите за гости, построени с европари, идва в
Коментари Харесай

Калфин: Скандалът с къщите за гости идва в лошо за държавата време

Скандалът с къщите за посетители, издигнати с европари, идва в неприятно за страната време, тъй като в този момент се договаря бюджетът за идващите 7 години и това ще бъде прелестен мотив за всички, които желаят понижаване на бюджета. Не сме единствените, които имаме проблеми с еврппейските средства, само че това надали е утешение за нас. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ Ивайло Калфин, консултант на еврокомисаря по бюджета Гюнтер Йотингер за контрола върху еврофондовете.

Атаките ще дойдат от страни членки, от разнообразни националистически групи. Даваме превъзходен мотив на някой, който желае да се понижат средствата. Освен новия бюджет имаме очакване за Шенген, да ни одобряват в Еврозоната и явно това не са причини в наша изгода, съобщи Калфин.

От 2007 година година до момента получаваме 50 милиарда лв. евросредства, само че резултатът не е огромен, спрямо Румъния, Чехия, Полша, които доста бързо ни изпревариха, уточни Ивайло Калфин.

Ние гледаме на Европейския съюз като на едни строги надзиратели и на източник на пари, които би трябвало да усвоим. България има проблем с харченето на европари и той не е проблем единствено на една партия. Много малко се приказва за резултата от тези пари. Голяма част от парите отиват не където би трябвало, разяснява той.

Трябва да забележим не по какъв начин ще се сборим с Европейския съюз, а по какъв начин ще използваме механизмите, по какъв начин употребявайки механизмите, ще реализираме нещо, сподели още Калфин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР