Скандалът с Фейсбук се разраства, припомни Цветанка Ризова в предаването

...
Скандалът с Фейсбук се разраства, припомни Цветанка Ризова в предаването
Коментари Харесай

Фейсбук експерт: Игрите Как ще изглеждате като... предоставят данните ви на финансовите пазари

" Скандалът с Facebook се разраства ", напомни Цветанка Ризова в предаването " Лице в лице " по БТВ. " Разследвания демонстрираха по какъв начин компанията " Кеймбрич Аналитика " е повлияла на изборите в Съединени американски щати и редица други страни, в това число в Източна Европа. След експлоадирането на абсурда Facebook понесе загуби от близо 50 млрд $, а броят на хората, които закриват своите профили в обществената мрежа, пораства. Марк Зукърбърг призна минусите на Facebook в изявление за CNN и даде обещание да ограничи достъпа на приложението до персоналните ни данни. "

На въпроса " Превръща ли се Facebook в шпионска мрежа, която прониква в съзнанието ни? " отговори в студиото Димитър Ганчев - член на УС на " Интернет общество ".

" Вие във Фейсбук публикувате скъпа информация за вас самия. Не е мъчно посредством избрани логаритми, известни от стотици години, да се направи психически профил, да се види какво ви плаши, по какъв начин постъпвате при стрес, при еуфория, какво ви кара да страдате. Аз мога да го извадя въз основата на един диалог с вас, който организирам, само че във Facebook вие сте дали задоволително информация и диалог не е необходим. 

Игрите " Как бихте изглеждали като... " имат за цел да добият достъп до вашата информация и да я дадат на този, който след това ще я проучва. 

За да се включите в една игра вие би трябвало да се съгласите с настояването на приложението да получи достъп до листата на вашите другари, фотоси, изявления, да вижда вие какво вършиме. 

Месинджъра ненапълно е част. В диалозите никой не влиза, само че в листата с контакти влиза, вижда се кой по кое време ви е писал, в случай че не сте внимавали листата с телефоните ви също е наличен за създателя на приложението. Тегли вашата информация и си я записва. 

Достъп до фотосите ви желаят, с цел да ви покажат по какъв начин ще изглеждате по избран метод, за ги употребяват за следното: в момента се основават логаритми, които да намират местонахождение. След време логаритъмът ще разгадава по кое време е направена фотографията, кой е там, по кое време е направена. 
Тези данни стават валутата, която се търгува на финансовите пазари. 

Никой нищо не може да направи. Който желае да употребява обществените мрежи, даже да не споделя нищо, отново е наблюдаван. "  

Вече даже не е нужно социологическо изследване с листи по улиците, има богато място с информация, добави събеседникът му в студиото. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР