Скандалът „НДК” е поредно доказателство за практиката на ГЕРБ да

...
Скандалът „НДК” е поредно доказателство за практиката на ГЕРБ да
Коментари Харесай

Велислава Кръстева за скандала „НДК”: ГЕРБ поставя отделни персони над закона

Скандалът „ НДК” е следващо доказателство за практиката на ГЕРБ да заобикаля закона и да слага обособени персони над закона. Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” Велислава Кръстева, народен представител от Движение за права и свободи и член на краткотрайната анкетна комисия по проблема „ НДК”.

Според нея някогашният изпълнителен шеф на двореца Мирослав Боршош е бил задължен да се яви пред комисията. Това негово обвързване е написано в правилника за работата на Народното събрание, а той има силата на закон, посочи Кръстева.

По думите й Боршош си разрешава да слага под подозрение работата на вицепремиери, на прокурори, на ДАНС и на депутатите и това е симптоматично за положението на демокрацията в България.

Депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Костадинов, който също е член на краткотрайното комисия, изрази страдание, че не е било признато предлагането на социалистите да се удължи периода на работа на комисията. Той посочи, че тя не е комисия „ антиборшош”.

Костадинов разяснява още, че Боршош не е свещена крава и от Българска социалистическа партия се надяват, че прокуратурата ще си свърши работата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР