Скандалът „Апартамент гейт” има и морален, и законов аспект, според

...
Скандалът „Апартамент гейт” има и морален, и законов аспект, според
Коментари Харесай

Близо 90% от българите смятат, че оставката на Цветанов „замита” скандала с апартаментите

Скандалът „ Апартамент гейт” има и честен, и законов аспект, съгласно 55% от запитаните в изследване на „ Галъп интернешънъл”. Сондажът е извършен сред 3 и 5 април измежду 801 души на територията на цялата страна и е финансиран от социологическата организация.

17% намират най-много законов проблем, 14% намират единствено честен проблем, а 6% не намират проблем. Останалите се двоумят.
Нова серия от „ Апартамент гейт ”: Георгиев, Сарафов и Панов под прицела на прокуратурата (ОБЗОР) Три от инспекциите са данъчни и са изпратени на Национална агенция за приходите, четвъртата е предоставена на антикорупционната комисия
Оставката на Цветан Цветанов не взема решение казуса, считат 87% от интервюираните. Едва 6% мислят, че абсурдът се тушира с неговото премахване, а останалите се двоумят.
Снимка: Галъп интернешънъл
На този декор, за първи път тези, които считат, че Българска социалистическа партия може да завоюва повече гласове от ГЕРБ на евроизборите, застигат и надвишават тези, които не считат по този начин. 45% считат, че това е допустимо, 40% – че не е допустимо, а останалите се двоумят.

Сондажът демонстрира още, че 1/3 от евентуалния електорат на ГЕРБ е обезверен в желанията си да гласоподава на евроизборите за тази партия. Според социологическата организация това се дължи на абсурда с жилищата.
Валери Симеонов вкара и министъра на туризма в „ Апартамент гейт ” В една декларация Николина Ангелкова вписала жилище на цена от 61 500 лева, а в друга същото е 75 000 лева
От „ Галъп интернешънъл” допълват, че в последващи изследвания ще ревизират дали това е трайна наклонност, или е резултат на моментната обстановка.

По въпроса с опрощаването на задължения на вероизповеданията, 77% от запитаните са срещу, 13% го утвърждават, а 10 на 100 не могат да преценяват.

Снимка: Галъп интернешънъл

В годината на избор на нов основен прокурор става значим и въпросът кой от основните прокурори се е справил най-добре с работата си, съгласно българите. Въпреки слабата осведоменост и обичаен негативизъм, въпреки всичко се следят и позитивни оценки, като най-вече такива събира актуалният основен прокурор – Сотир Цацаров, посочен от 21%. Борис Велчев се е справил най-добре с работата си съгласно 16 на 100 от запитаните. Иван Татарчев – показват 7%, а 5% избират Никола Филчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР