Скандалът Ало,Банов“ е част от опитите за намаляване на доверието

...
Скандалът Ало,Банов“ е част от опитите за намаляване на доверието
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: БСП няма 17 имена за евродепутати, а се опитва да ни вкара в предсрочни избори

Скандалът „ Ало,Банов “ е част от опитите за понижаване на доверието към ръководещите. Под маската на битка с корупцията в действителност от Българска социалистическа партия застанаха зад опит за изнудване на един държавен чиновник ". Така разяснява изнесените от Елена Йончева данни, политологът доцент Антоний Гълъбов пред ТВ Европа. Според него и този, и всички останали кавги в политическия живот са опит България и българите да не вземат участие в европейския спор и да не се интересуват от бъдещето на Европа.

" Скандалът с министъра на културата Боил Банов не е корупционен, той по-скоро извади на дневен ред проблеми с организацията и контрола над огромни и комплицирани планове в държавната администрация. Освен това се оказа, че Българска социалистическа партия застана зад опит на един държавен чиновник да изнудва различен с противозаконни записи ", сподели още Гълъбов. „ В това отношение за жалост най-голямата опозиционна партия не е в положение да излезе от тази еднопосочна улица, в която я вкара госпожа Нинова. Тя влезе в улицата на директна борба с от ден на ден и от ден на ден експанзия. Това е хълм, който е затворен, оттова нататък път няма. И тези две години демонстрират, че изборът на тази тактика на оптималната борба, на скандализиране на всеки случай не води до повишаване на поддръжката за Българска социалистическа партия ", разяснява политологът. 

Според Гълъбов в този случай и президентът Румен Радев не извършва една от главните си функционалности, а точно да търси и да предизвиква разговора сред институциите. Той добави, че България навлиза в изборната 2019 година в неприятна форма във връзка с политическата просвета и готовността на самите партии да работят за жителите, само че не чака предварителни парламентарни избори. 

„ Обективно видяно, цялата предходна година, в случай че си спомняте, си говорехме за предварителни избори. Беше ясно, че няма да има предварителни избори, още по-малко тази година. Нещо повече – самите партии не желаят да има предварителни избори. Виждате, че най-голямата опозиционна партия има потребност от още един месец, с цел да успее да показа листа от 17 претенденти. Представете си каква била готовността й да показа листа с 240 народни представители. Няма предизборна подготовка в самите партии. “ 

Доц. Гълъбов изрази страдание, че в последните месеци ролята на социология се свежда единствено до представянето на процентите поддръжка за Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Според него почти изравнените резултати се дължат на отлив на последователите на ГЕРБ, а не на увеличение на тези на социалистите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР