Скандал в Швейцария, след като деветима играчи на елитния футболен

...
Скандал в Швейцария, след като деветима играчи на елитния футболен
Коментари Харесай

Скандал в Швейцария: "Сион" уволни деветима играчи заради отказ да преподпишат

Скандал в Швейцария, откакто деветима играчи на елитния футболен " Сион "... бяха уволнени. Решението е на клубния президент Кристиян Константин и идва поради техния отвод да преподпишат контрактите си при по-неизгодни финансови условия поради пандемията с ковид, която провокира прекъсване на шампионата.

В понеделник Константин изпратил писмо до футболистите с искане да преподпишат договорите си, само че към този момент с понижено работно време и при оптималното за Швейцария възнаграждение, както и осигуровка, върху сума, полагаща се за краткосрочна, краткотрайна работа. За Швейцария тя е 12 350 франка или 11 700 евро.

Вчера футболистите са имали период до 12 часа да подпишат. Някои от тях са отказали, други не са дали отговор, мотивирайки се с прекомерно късото време, в което не са имали опция да се съветват с юрист.

В резултат на всичко Константин прекратил без предупреждение трудовите контракти на част от тима неотложно. Той се е стимулирал с това, че няма опция да обезпечи работа на футболистите, тъй като това е неразрешено сега. Клубът няма никакви приходи. Освен това играчите на процедура имат възбрана да упражняват специалността си, поради карантината и спряното състезание.

Уволнени са капитанът Шавиер Куаси, Йохан Джуру, Сейду Думбия, Пайтим Касами, Алекс Сонг, Ермир Леняни, Микаел Фачинети, Кристиян Зок и Бирама Ндойе.

Естествено, мениджърите на играчите са протестирали незабавно. Лусиен Валони, който е началник на профсъюзната организацията SAFP, защитаваща правата на футболисти, е изпратил протестно писмо до президента Константини и е настоял за среща, с цел да се търсят различни решения.

Каквито и да са те, Кристиян Константин, прочут със своята чудатост, сътвори проблем, който наподобява мъчно решим даже за правосъдната система в Швейцария.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР