Скандал с изтичане на данни разтресе Гърция, написа атинският вестник

...
Скандал с изтичане на данни разтресе Гърция, написа атинският вестник
Коментари Харесай

Скандал с изтичане на данни разтресе Гърция

" Скандал с приключване на данни разтресе Гърция ", написа атинският вестник " Катемерини ".

" Преди няколко дни гръцки жители, живеещи отвън страната, подадоха недоволства, че са получили на електронните си пощи писма от предизборния щаб на депутатката в Европейския парламент Анна-Мишел Асимакопуло (от ръководещата партия Нова демокрация), да гласоподават за нея на идните през юни избори за орган на законодателната власт на 27-те. Милиони хора от Япония до Съединени американски щати обявиха, че не са давали своите имейли нито на европарламентаристката, нито на нейни представители ", добави медията.

" Във връзка със абсурда отговарящият за връзките на Нова народна власт с гръцките жители в чужбина Никос Теодоропулос бе уволнен с разпореждане, подписано персонално от премиера и ръководител на политическата групировка Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година. Той също прикани съответните институции да проведат задълбочено следствие на теча ", уточни още изданието.

" Днес депутатката съобщи, че се отхвърля от конкуренцията за Екологичен потенциал. Тя сподели: " Поемам цялата отговорност за случилото се ", добави вестникът.

" Скандалът провокира и разтърсвания в управлението на Министерство на вътрешните работи. Днес основният секретар на силовото ведомство Михалис Ставрианудакис разгласи за оставката си. Заявлението за освобождението ми от заемания пост е подадено в канцеларията на Министерския съвет на Република Гърция ", съобщи той, представен от " Катемерини ".

" В петък водачът на най-голямата опозиционна мощ, показана в Народното събрание, лявата коалиция СИРИЗА Стефанос Каселакис прикани премиера да поеме отговорност за абсурда. " Мицотакис пожертва Старвиадунакис и Асимакопуло. Това обаче единствено ще отдалечи края на неговия политически живот, съобщи Каселакис ", който прикани министър председателят да подаде оставка в най-кратки периоди ", написа още вестникът.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР