Скандал с Грипен-ите няма, коментира членът на ръководството на БСП

...
Скандал с Грипен-ите няма, коментира членът на ръководството на БСП
Коментари Харесай

БСП: Скандал с Грипен-ите няма, има сценарий за омаскаряване на президента

Скандал с " Грипен " -ите няма, разяснява членът на управлението на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров на конференция в централата на партията. Според социалистите има сюжет, който цели следващото омаскаряване на президента в миг, когато отсъства от страната. По думите на Зафиров ръководещите целят да отклонят вниманието от това, че не са изпълнили нищо от обещанията в бранша " Сигурност ".

Борисов: Съмнявам се, че " Грипен " са най-хубавите изтребители

По-рано през днешния ден депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров сподели документи в народен ефир и съобщи, че актуалният президент Румен Радев през юни 2014 година е подготвил за тогавашния министър председател Пламен Орешарски опорни точки, които са били употребявани по време на среща с представители на компанията, която създава изтребителите " Грипен ".

Радев към Борисов: Национална сигурност не се гради със промяна на позицията (ВИДЕО)

В тези опорни точки не виждам никакъв лобизъм , тук ген. Радев приказва като специалист, разяснява Атанас Зафиров. Той уточни, че това е информация за изтребителите и на страница и половина са изброени качествата на " Грипен ".
 Българска социалистическа партия конференция БГНЕС
От Българска социалистическа партия обявиха, че няма да поддържат отчета на Министерския съвет за положението на националната сигурност, тъй като целите им са други. За нас Русия е стратегическа опция и сътрудник, а не опасност, разяснява заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев.

Депутатите разясняват: Заплаха ли е Русия за България?

Той прикани вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов да отдръпват подписите си от отчета, тъй като по време на предизборната акция са изразявали напълно други позиции, а групата на " Обединени патриоти " да не поддържа документа в пленарната зала.

Станишев: Не преглеждам Русия като опасност за сигурността ни (ВИДЕО)

В отговор на въпрос за указа за назначение на ръководител на Върховния административен съд Кирил Добрев разяснява, че президентът Румен Радев желае новият Висш правосъден съвет да препотвърди избора на остарелия, в което няма нищо неприятно.
 Българска социалистическа партия конференция БГНЕС
Президентът не удостовери дали ще подпише декрет за шефа на Върховен административен съд

Социалистите разясниха и въпроса с " Емко ". Те приканиха бързо да бъде решен казусът и оповестиха желанията си да повикат министъра на стопанската система Емил Караниколов в отрасловата комисия на Народното събрание. От Българска социалистическа партия означиха, че в заводите на " Емко " работят хиляда души и закриването на производството ще докара до очистване на едно градче като Трявна и до загуба на пазари. Винаги когато ГЕРБ ръководи, има проблеми във военнопромишления комплекс, заключи заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и някогашен министър на стопанската система и енергетиката в кабинета " Орешарски " Драгомир Стойнев. По тематиката Радев: Правителството цели да протака въпроса със закупуването на нови бойни самолети Цацаров: Всеки избор, осъществен от настоящия Висш съдебен съвет, е легитимен
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР