Скандал между депутати от БСП и ГЕРБ. Причината - неосъществена

...
Скандал между депутати от БСП и ГЕРБ. Причината - неосъществена
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ си скочиха, хора с увреждания не били пуснати в парламента

Скандал сред депутати от Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Причината - неосъществена среща сред представители на протестиращите хора с увреждания и социалистите в постройката на Народното събрание. 

Малко преди края на днешното парламентарно съвещания водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи пред публицисти, че е управлението на Народното събрание в лицето ГЕРБ не пуска в постройката представители на хората с увреждания. 

Нинова изясни, че хората желали да се срещнат с групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание, само че зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, които е народен представител от ГЕРБ, не разрешил те да бъдат позволени до постройката. Според социалистите повода били тениските им, на които написа " Системата ни убива ".

По думите на Нинова се позовал на предписание, съгласно което в Народното събрание не се позволява продажбата или разпространяването на пропагандни материали. След като разказа за казуса с достъпа, Нинова и още няколко депутати от Българска социалистическа партия излязоха на открито, с цел да се срещнат въпреки всичко с хората.

След края на пленарното съвещание депутати от ГЕРБ и от Българска социалистическа партия се скараха в коридорите. Виковете в Народното събрание продължиха над 20 минути, а първоначално изглеждаше, че може да се стигне и до пердах.

Драгомир Стойнев и Антон Кутев желаеха оставката на Христов. Самият той пък се причисли към диалога на висок звук, откакто влезе извън евентуално, с цел да ревизира какво е станало. Цветан Цветанов също изясни, че незабавно е излязъл само че хората ги е нямало. В ръцете му обаче имаше една от тениските с надпис " Системата ни убива ". Не стана ясно обаче от кого я е получили - от хората или от социалистите. 

Христов изясни, че е водел съвещание, а Българска социалистическа партия не му споделили, че хората имат пропуски, загатнали му единствено за тениските.  " Аз повеждам съвещание и не мога да пропусна текста, който се чете, с цел да стартира да беседвам с господин Кутев ", сподели той и изясни, че съжалява, че не е отреагирал на обстановката вярно. 

Социалистите обаче незабавно отвърнаха. Антон Кутев отговори на Христов с думите: " Като няма нито един заместник-председател с изключение на вас - кажете ми към кого да се обърна? ".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов повтаряше " дано ви кажа какво прави държавното управление за хората в увреждания ". Той акцентира, че социалният министър Бисер Петков поддържа връзка със " същите тези хора " от седмици. По думите на Цветанов социалистите се пробват да си извлекат политически дивиденти от обстановката, която е била " нещо издирван като случай ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР