Скандал избухна в медицинското звено на КТ „Подкрепа” – заради

...
Скандал избухна в медицинското звено на КТ „Подкрепа” – заради
Коментари Харесай

В медицинската синдикална структура на КТ Подкрепа има сериозно напрежение

Скандал избухна в здравното звено на КТ „ Подкрепа” – поради ръководителя му доктор Камен Данов.
Към Данов има обвинявания от негови сътрудници в синдикалната конструкция, че работи непозволено в рамките ѝ и даже, че нарушава закона – с подправяне на подписи за разнообразни документи. В сигнал до медиите е посочена кореспонденция на прокуратурата, обвързвана със синдикалния водач на КТ „ Подкрепа” в „ Пирогов” Таня Николич. В нея прокурор Румяна Стоянова открива нарушаване на Данов – при сключване на процесен документ за привикване на синдикално заседание, само че го дефинира за малозначително и по тази причина няма досъдебно произвеждане.
Извън този случай, към Данов има и други обвинявания – че опитал да в профил Емилия Бачева, която е била дружно с него отпред на Медицинската синдикална федерация, като съдът я възвръща на работа. Има и обвиняване, че е сключил трудов контракт с Медицинския университет, само че не споделил на синдиката, а получава заплата и като негов ръководител. Отделно той е упрекван, че не съблюдава решения на Изпълнителния съвет на синдиката и се облагодетелства от позицията си.
„ В изискванията на такава безредна и манипулирана активност, към този момент не могат да се пазят синдикални ползи. Сериозно е застрашено провеждането на Националната конференция на Медицинска федерация „ Подкрепа”. Съществува действителна заплаха, с операции и фалшификации да бъде легитимирана неморална процедура, при която се прави „ търговия със синдикални принципи”, както и обстоятелството федерацията ни да се употребява за персонални користни цели”, приключва сигналът до медиите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР