Скалите на повърхността на Рюгу, далечния астероид изследван от японската

...
Скалите на повърхността на Рюгу, далечния астероид изследван от японската
Коментари Харесай

Снимки показват нещо познато в скалите на астероида Рюгу

Скалите на повърхността на Рюгу, далечния метеорит проучен от японската галактическа сонда Хаябуса 2, съдържат камъни от астероиди, които са се разбивали на Земята.

Това твърди екип европейски и японски учени, които са анализирали новопоявилите се фотоси от Хаябуса 2, направени на повърхността на метеорита още през октомври 2018.

Смята се, че метеоритът съдържа материал от най-ранните дни на Слънчевата система. Изненадващата аналогия на лишената от прахуляк повърхнина на метеорита със скали откривани на Земята може да има огромно значение за нашето схващане за предишното на планетата.

Някои от скалите наподобяват на астероиди от въглероден хондрит, които са били открити на Земята, явно след конфликт с повърхността, сочат изследванията на екипа, оповестени в списание Science.

Скалите от въглероден хондрит са измежду най-старите в Слънчевата система, само че пробите налични тук на земята са били изменени от прекосяването през атмосферата.

Когато Хаябуса 2 вероятно върне на земята проби, учените ще могат да изследват галактическата канара в оригианлния й тип.

„ Това, което имаме от тези изображения, е в действителност да знаем по какъв начин скалите и материалът се разпределят по повърхността на този метеорит, каква е историята на атмосферните въздействия и геоложкия подтекст, “ споделя Ролф Яуман от Германския аерокосмически център пред Gizmodo.

“Това е първа по рода си информация за материала в неговата истинска среда. ”

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР