Скачането на въже може да изглежда като спорт за ученички,

...
Скачането на въже може да изглежда като спорт за ученички,
Коментари Харесай

10 причини да започнем да скачаме на въже

Скачането на въже може да наподобява като спорт за ученички, само че в действителност даже професионалните боксьори го вършат. С него те упражняват мощ и баланс, а изгодите да вършим това аеробно упражнение не са единствено тези.
 Тренировки с тежести, фитнес и за какво да комбинираме силови упражения с кардио
Каква е най-хубавата подготовка

Защо да комбинираме тежести и кардио

То е отличен вид за всеки, който желае да разнообрази или усъвършенства подготвителния си режим, като въпреки всичко е значимо да уточним, че хора, които имат проблеми с краката, глезените, гърба или коленете, е добре да са по-внимателни.

Освен това, в случай че сме водили по-заседнал метод на живот през последните месеци, би било по-разумно преди да хванем въжето, да стартираме с не толкоз натоварващо кардио. След като към този момент имаме подготовка, може да включим скачането на въже към тренировката си. Ето и 10 аргументи да го създадем, подбрани от Women`s Health.

Подобрява здравето на костите

Скачането на въже е ужасно упражнение за поддържане на плътността на костите в зрелост, само че върху младите може да има още по-голямо влияние, тъй като също и подкрепя развиването на костите.
 Снимка 632885

Здравните специалисти напомнят, че след двадесетгодишна възраст е доста по-трудно да се усили плътността на костите. Затова няма какво да чакаме - колкото по-бързо стартираме със скачането на въже, толкоз по-добре. В същото време то е целесъобразно и за дами след менопауза, които постоянно са наранени от остеопороза.

Може да помогне за предотвратяване от пострадвания

Колкото по-здрава е костта, толкоз по-трудно е да се счупи тя. И защото скачането на въже укрепва костите, би било по-малко евентуално да се нараним. То е превъзходен метод за създаване на непоклатимост и пъргавина на глезените и оказва помощ да предотвратим развиването на остеопороза.

Полезно е за сърдечно-съдовата система

Скачането на въже е с по-висока активност спрямо други кардио тренировки, джогинг, колоездене или вървене.
 Снимка 632891

И точно по-високото натоварване е потребно за сърцето и белите дробове и може да ни помогне за поддържането на обикновено тегло и кръвно налягане, както и за предотвратяване от диабет и някои типове рак.

Подобрява координацията и салдото

Скачането на въже изисква фокусиране и осъзнаване на тялото. Това оказва помощ за възстановяване на координацията и салдото на цялото ни тяло. Единствено на по-некоординираните хора би им било предизвикателно първоначално, само че те могат да стартират с по-бавно движение до момента в който свикнат.

Помага да си създадем темп

Скачането на въже може да е с по-бавно или бързо движение, а с практиката идва и увереността да забързаме темпото. Опитът ни разрешава да си зададем темп и да се провокираме с кръстосване на въжето да вземем за пример или с включването на клякания при скоковете.

Оформя прасците

Ако ни се желае да имаме по-оформени прасци, точно скачането на въже е упражнението за нас. То оказва помощ за построяването на мускула и усъвършенства еластичността на сухожилията.
 Снимка 632892

Гори доста калории

С сред 667 и 990 изгорени калории на час, скачането на въже се подрежда измежду едно от най-ефективните извършения. Дори и с бягане не бихме могли да изразходим толкоз доста.

Укрепва раменете

Въпреки че скачането на въже се концентрира върху корема и долната част на тялото, то има изгоди и за раменете - прави ги по-силни и покачва подвижността им.
 Снимка 632893

Може да се разнообразява и надгражда

След като свикнем със скачането на нормално въже, може да надградим равнището си като разнообразим с въже с тежести да вземем за пример. Така ще укрепим и тонизираме повече горната част на тялото и като цяло ще изгорим повече калории.
 Кое да упражняваме първо - кардио или тежести
Кое да упражняваме първо - кардио или тежести

И за какво е от значимо значение

Удобно е

Едно от най-хубавите неща на скачането на въже е, че можем да го вършим на всички места - както на закрито, по този начин и навън. Стига да имаме въже, несъмнено. А то е елементарно портативно и се побира и в раници и сакове с по-малки размери.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР