Скачахте срещу служебните кабинети на Радев, но сега трябва да

...
Скачахте срещу служебните кабинети на Радев, но сега трябва да
Коментари Харесай

ГЕРБ скриха служебния кабинет на Борисов от контрол в НС

" Скачахте против служебните кабинети на Радев, само че в този момент би трябвало да покриете служебния кабинет на Борисов, за който също в тези дни получихме доказателства, че е политически и партиен “. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите за промени в правилника на Народно събрание, с които Народно събрание излиза във почивка по време на предизборната акция. Не беше признато предлагането на Българска социалистическа партия за осъществяване писмен и вербален парламентарен надзор по време на пропагандата.
По думите на Нинова за разлика от ГЕРБ, Българска социалистическа партия е поредна в това, че има рецензии и към служебните кабинети на президента Радев, и към този, и не мери с двоен критерий, когато желае да се упражнява парламентарен надзор върху държавното управление.
„ Аргументът, че Народно събрание ще злоупотреби с работното си време. Казвате, че е по-добре Народното събрание да не работи, тъй като е нездравословен. И по какъв начин очаквате народът да ни почита и да има вяра в институцията. Какво очаквате, с изключение на в допълнение наливане вода в мелницата на разпадането на държавността и институциите в България? “, попита Нинова.
„ Освен позицията на Българска социалистическа партия, че бяхме прави за глупавите промени в Конституцията, да Ви напомня, че на същата позиция бяха всички съдии, прокурори, юристи, конституционалисти, адвокати и учени в България в 50 негативни мнения по промените. Надявам се най-малко със забавяне да признаете експертизата на тези специалисти “, обърна се Нинова към ГЕРБ.
" Помните ли преди изборите какъв ви беше слоганът: „ работа, работа, работа “. Днес с какво го заменихте: „ бяс, бяс, бяс “ било в Народното събрание. Чухте ли какво сподели Борисов? На въпрос кой носи отговорност за служебния кабинет, той съобщи, че това е Народното събрание ", възмути се тя.
„ Обсъждаме част от съдбовните последствия от сбърканата смяна в Конституцията, която касае работата на Народното събрание. Вярно е, че повода e да се изиска надзор върху служебните кабинети поради злоупотребите на служебните кабинети на президента Радев. Оказва се, че ГЕРБ желаят, когато длъжностен кабинет се назначава от Радев, да има надзор, само че когато длъжностен кабинет се назначава от Борисов, да няма надзор и Народното събрание да почива ", акцентира Нинова.
„ Какво ни пречи да се въздържаме от популизъм? Какво ни пречи в идващите дни да отменим либерализацията на пазара на тока за семействата за една година – това популизъм ли е или положително решение? Виждам, че ще го подкрепите – значи е положително решение. Постоянно се оплаквате, че закъсняваме със законите по ПВУ и по тази причина България губи пари. Какъв е казусът през това време да одобряваме такива закони. Постоянно казвате, че има няколко закона, които би трябвало да приемем, с цел да ни одобряват пълноправно в Шенген – какво ви пречи това да вършим? “, попита Нинова депутатите от Сглобката.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР