Ситуацията в страната показва, че се увеличават пациентите с коронавирус

...
Ситуацията в страната показва, че се увеличават пациентите с коронавирус
Коментари Харесай

Връщат тежките мерки в цялата страна

Ситуацията в страната демонстрира, че се усилват пациентите с ковид и с позитивни проби. От понеделник вкарваме ограничения за цялата страна. Те ще са с дълготрайност 10 дни.

Това разгласи на брифинг на Националния действен щаб (НОЩ) здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той прикани политиците да не употребяват пандемията за предизборна акция.

Мерките засягат заведенията за хранене, игралните зали и казина, по този начин и молове с чиста комерсиална повърхност над 300 кв. м. Изключения се вършат за супермаркети и хипермаркети.

Плувните басейни, кината, галериите, фитнесите, сватбите, кръщанета и други също се не разрешават. Училищата и университетите минават в онлайн форма на образование.

Затварят се МОЛ-овете, като се изключи магазините за хранителни артикули, зоомагазини, банки, аптеки. Затварят се фитнесите, плувните басейни, кина, музеи, галерии, концерти, занятия на танцовото, музикалното изкуство.

Това заяви здравният министър Костадин Ангелов.

Преустановява се присъственото образование за ВУЗ-овете. Затварят се детските градини и ясли и учебните заведения.

„ Намираме се в предизборна акция. Нека всички политици, които настояват, че се грижат за живота и здравето на жителите да го потвърдят с делата си. Много апелирам дано обстановката с коронавирус, която е международна рецесия, не се трансформира в част от предизборната акция и в знаме на говоренето на политиците.

Много апелирам в случай че не можете да бъдете част от решението на казуса с коронавирус не ставайте част от казуса. Призовавам политическите водачи да подхващат нужните съгласно тях дейности, с цел да потвърдят грижата си към всеки обособен човек. “, прикани здравният министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР